SENSE SERGIO GARCÍA NI HERNÁN PÉREZ

L'Espanyol visita Anoeta llastat en atac, però amb la idea d'acostar-se a Europa

Rubi creu que un triomf davant de la Real permetria qualificar la primera volta blanc-i-blava com a «bastant bona»

El míster no pensa en el mercat d'hivern, però avisa que si hi ha alguna venda ha d'arribar algú

rubi-e

rubi-e

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol tanca aquest dilluns (21.00 hores, Gol TV) davant de la Reial Societat una primera volta amb dues fases molt diferents. Després d’un inici devastador en el qual es barallava pel lideratge, va arribar una inesperada caiguda que semblava no tenir final. Davant del Leganés es va tallar una pèssima ratxa, i el partit d’Anoeta determinarà en certa manera l’adjectiu que se li doni a aquesta primera meitat de curs. “Si tirem endavant el partit tindríem 27 punts, molt a prop d’Europa, i jo catalogaria aquesta primera volta de bastant bona”, va valorar ahirRubi.

L’Espanyol es troba a mig camí d’Europa i del descens, però “la mentalitat sempre serà mirar cap a dalt”, assegura el tècnic blanc-i-blau, que creu que l’equip ha demostrat en algunes fases que té nivell per lluitar pels llocs de dalt i que en els últims partits “està recuperant aquest nivell, perquè la línia de joc és bona”.

Confiança en Baptistao

El tècnic de l’Espanyol reconeix que al seu equip li està costant guanyar fora, i aquest dilluns, contra un equip en dinàmica positiva des que Imanol Alguacil es va fer càrrec de la banqueta, tindrà la dificultat afegida de tenir dues importants baixes en atac, just el mes de més acumulació de partits: Sergio García Hernán Pérez. La responsabilitat del gol recaurà, doncs, enBorja Iglesiasi enBaptistao, que contra el Leganés va acabar inclús plorant de frustracióBaptistaoper les ocasions fallades. “De vegades treure aquesta tensió de dins ajuda. A ell el va afectar molt i això demostra la seva implicació. L’endemà ja el vaig veure recuperat”, ha valorat Rubi.

Notícies relacionades

Tampoc podrà comptar el míster amb Hermoso, a qui espera aviat, ni amb Óscar Duarte, que s’ha ressentit d’unes molèsties al pubis. Amb tot, Rubi no pensa massa en elmercat de gener, “que és molt llarg, però que alhora és molt curt, perquè es decideix tot en les últimes hores”. Entén que el club pentina el mercat, tot i que sense urgències. “«Estic tranquil”, insisteix, però adverteix: “Si marxa algú, ha de venir algú, estic tranquil perquè això ho sabem tots al club”.

El tècnic ha reconegut que en els dos partits anteriors va posar l’onze que considerava més adequat, però que a partir d’aquesta sortida ja farà les alineacions pensant a repartir minuts per aguantar el dur mes de gener, sobretot si s’avança a la Copa.