SEGONA JORNADA

Sarmiento congela la reacció d'Islàndia al Mundial d'handbol

Els 'Hispanos' ofereixen una imatge molt més solvent que en el seu debut per sumar el segon triomf en el torneig (32-25)

jmexposito46527758 spain s daniel sarmiento melian  l  and iceland s teitur orn190114092542

jmexposito46527758 spain s daniel sarmiento melian l and iceland s teitur orn190114092542 / CHRISTOF STACHE

3
José María Expósito

Segon partit i segona victòria de la selecció espanyola d’handbol al Mundial, aquesta vegada deixant millors sensacions que en el debut davant de Bahrain. Els Hispans van treure l’essència del seu joc, la que els va portar l’any passat a coronar-se com a reis d’Europa, per imposar-se a la dura defensa i els contraatacsd’Islàndia  (32-25), que ja van posar en serioses dificultats Croàcia en la primera jornada. La selecció escandinava, liderada per un genial Palmarsson, va anar a remolc gairebé tot el partit, encara que quan tot semblava liquidat va aconseguir un parcial de 0-4 que el va fer creure en les seves opcions, fins que tres accions consecutives de Dani Sarmiento van congelar el seu somni.

Islàndia va ser fidel al seu esquema i va començar el partit amb una dura defensa que els àrbitres no van dubtar a castigar (Arnarsson Gustafsson, els seus dos centrals, van arribar al descans amb dues exclusions cada un). No obstant, Espanya es va quedar embussada en atac en aquells primers minuts, de manera similar (tot i que més comprensible a causa del rival) que en el seu debut. La primera superioritat es va resoldre amb un parcial de 2-2; la segona, amb 1-1; i només la tercera es va saldar a favor dels Hispans (2-1).

Avantatge de 5 al descans

El primer enlairament va arribar amb la irrupció de Solé i Ariño al contraatac, conseqüència d’una millor defensa espanyola en aquells minuts (12-8). Els Hispans mai van aconseguir desconnectar Palmarsson del tot, però sí que és cert que van frenar la fantàstica arrencada del blaugrana, que anotava sense parar i filtrava passades als seus companys amb massa facilitat. Una passada de 'quarterback' de Pérez de Vargas Aleix Gómez perquè marqués i un penal transformat per l’extrem del Barça van tancar la primera meitat amb un avantatge interessant (19-14).

Islàndia va intentar reaccionar en l’arrencada de la segona meitat, tot i que va topar amb un Corrales que va evitar mals majors. En els millors minuts dels Hispans, que van poder córrer en diverses jugades, van deixar el xoc sentenciat a 17 del final (27-20). Així ho van creure tots a l’Olympiahalle de Munic (clarament abocat a favor d’Islàndia ), inclòs el seleccionador nòrdic, Gudmundur Gudmundsson, que va decidir donar descans a Palmarsson. Sense ell, Islàndia va encadenar un parcial de 0-4 a favor basat no només en l’encert ofensiu d’un Gudmundsson estel·lar, sinó en uns minuts de Gústavsson sota pals.

Amb 27-24, la cosa es podria haver complicat molt per a Espanya de no tallar Sarmiento una passada llarga que havia permès un gol fàcil per deixar el xoc més que obert. Però el canari del Saint-Raphaël, de la Lliga francesa, es va llançar l’equip a l’esquena i després d’aquesta acció Espanya va encadenar tres gols (dos de seus) que van tornar la tranquil·litat a Ribera. Palmarsson va tornar a la pista, però els Hispans ja havien espavilat i Gústavsson havia gastat tota la seva màgia.

Aquest dilluns, contra el Japó

Islàndia s’hauria de jugar el seu bitllet a la fase principal amb Macedònia i, en cas de passar, Espanya arrossegaria els dos punts aconseguits ahir en aquesta ronda. No s’emportarà els dos punts que ha de sumar aquesta mateixa nit davant del Japó (20.30 hores. Teledeporte), el rival més dèbil del grup i que no hauria de passar d’aquesta primera fase.

Espanya, 32 - Islàndia, 25

<strong>Espanya: </strong>Pérez de Vargas; Solé (5, 1p), Gurbindo (-), Sarmiento (4), D. Dujshebaev (2), Ariño (3) i Aginagalde (3) –equip inicial–, Corrales (ps), Ángel F. (3), Entrerríos (4), A. Dujshebaev (-), Cañellas (2), Morros (-), Aleix G. (4, 1p), Gedeón (-) i Figueras (2).