VILA-REAL-ESPANYOL (2-2)

L'Espanyol s'enreda davant del Vila-real en cinc minuts fatals

L'equip periquito es va avançar amb gols de Darder i Álex López però es va ensorrar en el tram final (2-2)

rpaniagua46485578 graf6479  vila real  castell n   09 01 2019   el delantero c190109224655

rpaniagua46485578 graf6479 vila real castell n 09 01 2019 el delantero c190109224655 / Domenech Castello

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol  va llançar per la borda un notable partit a Vila-real en cinc minuts nefastos (2-2). L’equip periquito tenia l’eliminatòria totalment encarrilada després de mostrar una gran imatge. Va arribar a manar amb un merescut 0-2 però es va ensorrar en el tram final, l’avantatge es va esfumar i ho va deixar tot obert per a la tornada de la pròxima setmana a Cornellà. Dos cops de cap d’Ekambi  Bacca, que es van avançar als centrals periquitos, van neutralitzar l’avantatge aconseguit amb els gols de Darder Álex López.

Si abans del xoc haguessin preguntat a qualsevol periquito segurament tots haurien firmat el 2-2 final a l’estadi de La Cerámica. El resultat, en principi, és bo, però el guió del partit va acabar oferint una davallada. L’Espanyol jugarà el pròxim dilluns a Anoeta. El Vila-real, en canvi, juga aquest dissabte davant del Getafe i podrà preparar amb més calma el xoc de Cornellà.

Rotacions intel·ligents

Rubi va demostrar que la Copa li interessa. Ja va deixar clar el dia abans que amb ell a la banqueta l’Espanyol no es relaxarà ni en els amistosos. El tècnic va fer unes rotacions molt intel·ligents. Va donar minuts a jugadors menys habituals però va mantenir els baluards de cada línia: David López en la defensa, Darder en la medul·lar i Borja Iglesias en l’atac. L’equip va desplegar un joc convincent i atractiu. Va superar el Vila-real durant el 75% del xoc però va acabar emportant-se una inesperada decepció que va refredar l’alegria inicial.

Darder, al central, celebra el seu gol, que va suposar el 0-1 a Vila-real / EFE

Un gol de Darder al quart d’hora va posar les coses de cara per als periquitos, que venien de truncar la seva mala ratxa a la Lliga i volien prolongar la ratxa a la Copa. Roberto va mantenir l’avantatge amb dues bones intervencions en rematades d’Álvaro  i Pedraza.

Cops de cap letals

Notícies relacionades

En el marc invers, Andrés també va desbaratar el cop de cap de Rosales, que va jugar el seu millor partit amb l’Espanyol (m. 33). El lateral veneçolà va tornar a acariciar el segon després d’una passada d’Hernán  (m. 54) i va evitar després l’empat sota els pals en una acció de Raba (m. 62).

Una fallada de Bacca (m. 69) i el 0-2 segellat per Álex López (m. 71) ho deixaven tot a favor dels periquitos, però les desgràcies van acabar arribant. Hernán es va lesionar, Ekambi va empatar i Bacca va donar el cop definitiu amb un altre cop de cap letal en l’últim sospir. "L’eliminatòria està al 50% però és una pena. Espero que aquests cinc minuts no ens facin dubtar ni ens passin factura. Teníem la classificació molt encarrilada", va lamentar Rubi.

Vila-real, 2; Espanyol, 2

VILA-REAL: Andrés (6); Layún (6), Álvaro (6), Bonera (5), Jaume Costa (5); Raba (6), Cáseres (5), Trigueros (5), Pedraza (8); Ekambi (8), Bacca (7). Tècnic: Luis García Plaza (6). Canvis: Iborra (7) por Cáseres (m. 67); Fornals (6) por Raba (m. 69); Miguelón (sc) por Jaume Costa (m. 83).