CRISI GALOPANT

Els jugadors del Reus critiquen el seu entrenador

Xavi Bartolo va censurar el paper de l'AFE en la problemàtica i els futbolistes defensen el seu sindicat

1
Es llegeix en minuts

La plantilla del Reus Deportiu ha criticat obertament les declaracions que va fer el seu entrenador aquest diumenge després de la victòria aconseguida a La Rosaleda davant del Màlaga (0-3). En un comunicat difós per l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) que consta de deu punts, els futbolistes afirmen: "No compartim ni estem d’acord amb les declaracions realitzades pel nostre entrenador, Xavi Bartolo, després del partit que vam disputar a Màlaga".

El tècnic va apuntar després de la golejada: "L’assetjament de l’AFE durant tota la setmana ha sigut terrible", amb referència a la insistència de l’associació perquè se suspengués el duel després dels greus problemes econòmics del club reusenc, que l’han portat a quedar-se sense sis futbolistes per no haver cobrat les nòmines corresponents als mesos de setembre, octubre i novembre.

Més sorpresa

En el mateix escrit, l’AFE, en nom dels futbolistes, indica: "Ens sembla sorprenent que el nostre entrenador ens critiqui després de guanyar 0-3, ja que rares vegades es veurà un equip competir només amb 12 fitxes i amb el seu tècnic en contra". I afegeix: "En cap moment ens hem sentit assetjats, com va manifestar el nostre entrenador, per l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), el sindicat que ens representa".

Notícies relacionades

Els futbolistes reconeixen la visita de l’AFE a l’hotel de concentració de Màlaga "per interessar-se per la nostra situació, i res més, per ser conscient de la delicada situació que travessem". En el mateix comunicat, els jugadors han lamentat que el seu entrenador parlés obertament del que ha succeït en la roda de premsa. "Tot i que els futbolistes no compartim decisions i opinions del nostre entrenador, mai ho hem manifestat públicament, tot i que ell sí que ho ha fet amb nosaltres".

Defensa del col·lectiu

Els 12 futbolistes defensen el sindicat: "No és cert que l’AFE estigui interferint en la preparació dels nostres partits, ja que les reunions que hem mantingut amb els seus representants no han perjudicat la nostra activitat diària com a treballadors del Club de Futbol Reus Deportiu". Finalment, apunten el que, per ells, és el principal culpable: el propietari del club. "El col·lectiu de futbolistes entén que l’únic i gran responsable d’aquesta situació és Joan Oliver", conclouen.