DUEL PER LA SEGONA PLAÇA

Insatisfactori empat entre Sevilla i Atlètic (1-1)

Un gol de falta de Griezmann salva el pla de l'equip de Simeone, inferior a un ambiciós conjunt sevillà

Soccer Football - La Liga Santander - Sevilla v Atletico Madrid - Ramon Sanchez Pizjuan  Seville  Spain - Janaury 6  2019  Sevilla s Jesus Navas in action with Atletico Madrid s Thomas Lemar   REUTERS Marcelo Del Pozo

Soccer Football - La Liga Santander - Sevilla v Atletico Madrid - Ramon Sanchez Pizjuan Seville Spain - Janaury 6 2019 Sevilla s Jesus Navas in action with Atletico Madrid s Thomas Lemar REUTERS Marcelo Del Pozo / MARCELO DEL POZO (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Atlètic i Sevilla arribaven a un d’aquells dies per marcar territori, per consolidar el seu lloc de gran aspirant i per consolidar la seva aposta, però l’empat sembla escàs per a les aspiracions de tots dos, una mica més lluny del somni del títol de lliga.

Va començar sent un partit de tempteig, sense ambició desbocada, amb precaucions. Era el partit que volia Simeone, que continua apostant de forma invariable per adormir els partits en la primera part i arriscar, segons la seva manera de concebre el futbol, en la segona per buscar el partit. Però el Sevilla no va ser un convidat de pedra i va retorçar el pla del rival fins a gairebé desfer-lo.

Exigua aposta ofensiva de l’Atlètic

Per la dreta atlètica va jugar Thomas i va aportar més solidesa defensiva que profunditat en atac, cosa que volia l’entrenador, anular el dinamisme del partit. Paral·lelament, l’absent omnipresència de Lemar per l’altra banda va reduir a la mínima expressió l’atac blanc-i-vermell.

El Sevilla no va renunciar, tot i la baixa de Vázquez, a la claredat que aporta Banega des del naixement de la jugada. A partir d’allà, va anar creixent a força d’insistència, de la mà de la velocitat de Navas, que va posar en evidència Lemar i Saúl.

Malgrat tot, i com gairebé sempre, l’auster pla de l’Atlètic estava sortint bé. S’acostava una altra primera part sense que Oblak sumés intervencions de mèrit, però el Sevilla va destapar la banyera de les ocasions i van arribar en cascada.

El vendaval del Sevilla

La primera, un violent xut d’André Silva al pal, només va ser el preludi del gol. L’enèsim centre de Navas des de la línia de fons li va caure a Ben Yedder a l’àrea petita i, a la mitja volta, va posar justícia al marcador amb el primer gol. Abans de l’ocàs de la bogeria sevillista, només l’habitual aparició d’Oblak va evitar la descomposició completa de l’Atlètic.

Llavors va emergir Griezmann, que havia estat com una illa al front ofensiu, per salvar els mobles. El francès va col·locar a la xarxa un regal de Carriço en forma de falta, amb suavitat, des de la mitja lluna de l’àrea, amb Vaclik incapaç d’arribar a una pilota que només va veure quan era massa tard.

Taules en la disputa final

Notícies relacionades

L’Atlètic va sortir amb una altra disposició a la segona part, intens i profund, amb acumulació de jugadors en atac. Simeone va posar Koke en una banda per frenar la sagnia de Navas, en la mesura que va poder, va avançar la línia de pressió i Saúl va començar a tenir presència en camp contrari.

El Sevilla no va abandonar l’ambició i, per moments, va convertir el partit en un intercanvi de cops, dòmino per fases, cada vegada més llargues i freqüents, i va disfrutar de les millors situacions, moltes i clares, per tornar a posar-se per davant. La del Atlètic la va tenir Griezmann més enllà del minut 80, tan clara com la millor del Sevilla, però va fallar en el mà a mà davant de Vaclik. Entre ocasions i esbroncs, tot va acabar en un empat insuficient.

Fitxa del partit:

SEVILLA        1