El Girona es deixa dos punts davant d'un Llevant amb 10

L'equip d'Eusebio no va saber gestionar els dos avantatges que va tenir i acaba empatant a València (2-2)

jcarmengol46426625 graf4632  valencia  04 01 2019   el mediapunta del girona cr190104213638

jcarmengol46426625 graf4632 valencia 04 01 2019 el mediapunta del girona cr190104213638 / Juan Carlos Cardenas

3
Jordi Danés

El Girona va engegar el 2019 amb un empat en el camp del Llevant que va doldre més per la manera com es va produir que pels mèrits contrets pels d’Eusebio  durant els 90 minuts. Ningú pot discutir la justícia del desenllaç, però la realitat és que els gironins van deixar escapar dos punts que gairebé tenien al sarró després que Aleix García hagués transformat una falta directa al minut 71 i els locals s’haurien quedat amb deu en el 69 a arrel precisament de la falta que va fer Postigo Stuani. Els blanc-i-vermells no van saber gestionar l’1-2 (tampoc ho van fer amb el 0-1) i van acabar concedint l’empat en una acció a pilota aturada mal defensada quan el partit arribava al final (m. 86).

El Girona va jugar una notable primera part. Eusebio va distribuir bé les seves peces al camp i el Llevant va trobar dificultats per fer mal al rival. Malgrat que els granotes van necessitar molt poc per generar la primera ocasió, la gran parada de Bounou  després d’un xut ras i malèvol de Morales (m. 6) va acabar sent una acció molt aïllada en el global dels primers 45 minuts. Malgrat recuperar Muniesa, el tècnic del Girona va continuar confiant el carril esquerre a Àlex Granell i, defensivament, la línia de cinc que van cosir els catalans es va acabar convertint en un mur complicat de superar fins i tot per a un jugador com Morales, que va intervenir poc pel que és habitual en ell al primer acte.

Reacció local

Quan el Girona es va desplegar en atac, el Llevant ho va passar malament. De fet, van aflorar les limitacions defensives de l’equip de Paco López, molt nerviosos i poc expeditius cada vegada que el rival es va acostar a l’àrea d’Oier. Stuani, de cap, va fregar el 0-1 després d’una gran assistència de Portu, però la pilota es va perdre un pam a la dreta de la porteria local. El Girona, amb Douglas Luiz i Aleix García en el quadro de comandaments per la baixa de Pere Pons, va incomodar el Llevant quan el va obligar a córrer darrere de la pilota. No obstant, el 0-1 va arribar a pilota aturada i en una jugada per a llestos. Primer Granell a l’hora de treure una falta quan el Llevant no estava atent i després Portu per fer el desmarcatge perfecte i superar Oier amb una vaselina (m. 30). Amb el Llevant encara grogui, el Girona va malgastar una acció de tres contra dos perquè Portu no va estar precís a l’última passada que hagués donat mastegat el 0-2 a Stuani (m. 34).

El Llevant, com no podia ser de cap altra manera, va despertar. Ho va fer estrenyent les clavilles a dalt, forçant tres o quatre córners seguits i trepitjant més l’àrea els cinc últims minuts abans del descans que en els primers 40, però sempre va trobar un Girona solidari i hermètic.

Sense la necessària pausa

Després del descans, els locals encara van pujar un punt la intensitat i van atropellar el Girona els primers minuts. Els visitants es van encomanar a Bounou, que va evitar per dues vegades l’1-1 amb dues fantàstiques intervencions a rematades de Morales (m. 49) i Toño (m. 55). No va poder fer res en la tercera, una acció individual de molta qualitat de Morales, que va igualar la contesa.

I tot i que pintaven bastos, el Girona va saber treure petroli d’una falta en la frontal de l’àrea que va acabar amb el Llevant en inferioritat i Aleix García marcant l’1-2. Amb el Llevant ja molt precipitat, només era qüestió de pausa i precisió. El Girona no només no va tenir cap d’aquestes dues coses, sinó que va propiciar amb una falta evitable que el Llevant tingués una oportunitat a pilota aturada que no va malgastar, ja que Coke va aprofitar el llançament de Campaña per batre Bounou i deixar els d’Eusebio sense dos punts que ja gairebé assaborien.

La fitxa

Llevant: Oier (5); Cabaco (6), Postigo (5), Róber Pier (5); Jason (6) (Coke (6), m. 70), Vukcevic (5) (Boateng (5) m. 63), Bardhi (6), Campaña (6), Toño García (6) (Dwamena (sc) m. 85); Morales (7), Roger Martí (5).