CRISI ABSOLUTA

La federació obliga el Reus a jugar contra el Màlaga i el Numància

El club català, amb moltes baixes i jugadors encara sense cobrar, està en una situació crítica que es pot resoldre en un sentit o un altre el 8 de gener

jcarmengol46260627 reus futbol181214172016

jcarmengol46260627 reus futbol181214172016

2
Es llegeix en minuts
Joan Vidal

La petició de la plantilla reusenca d’ajornar els seus dos pròxims compromisos de lliga, davant del Màlaga i el Numància, no prospera i malgrat la complicitat de la Lliga i l’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols), la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha emès un comunicat anunciant la disputa dels partits.

Revés, per tant, a una plantilla desolada i moralment enfonsada que, amb la pèrdua de sis efectius, ha quedat en quadro per visitar aquest pròxim diumenge el Màlaga. Tot i així, la RFEF ha explicat que continua mantenint el veto al club per ampliar la nòmina de fitxes federatives a l’espera d’una millora de la situació financera.

Cap a la deriva

Els problemes econòmics estan arrasant el club a la deriva i si el pròxim 8 de gener Joan Oliver, màxim accionista del Reus, no paga els tres mesos de deute a David Querol i Jesús Olmo, que han denunciat l’entitat pel procediment abreujat, l’equip continuarà perdent efectius i s’afegiran a la llista formada per Fran CarbiaEdgar BadiaTito OrtizMikel VillanuevaShaq Moore i Vitor Silva.

Xavi Bartolo, tècnic reusenc, ha mostrat aquest divendres menys optimisme que de costum davant del futur de l’entitat, tot i que s’ha alegrat del comunicat emès per la RFEF. "Jo no sé si aquest projecte tindrà molt temps més de vida però els aconsello als jugadors que no prenguin una decisió de la qual es puguin penedir a nivell personal", ha advertit l’entrenador català que malgrat els repetits cops durs que està encaixant el grup segueix amb l’habitual dinàmica de treball.

Més problemes

Notícies relacionades

Pocs dies de preparació per a un equip que ocupa actualment la penúltima posició de la taula, ja que el grup es va reincorporar als entrenaments el passat dia 2 de gener. Els problemes i les baixes federatives del nucli dur de la plantilla han pesat i molt en unes sessions en les quals  s’ha parlat de tot menys de la transcendental trobada en terres andaluses. 12 són les fitxes que actualment té l’equip del Municipal, la resta de la convocatòria la completaran els joves del filial.

Mentrestant, Karim Yoda no té alta federativa i tot i que forma part de la plantilla no pot disputar partits amb la samarreta vermell-i-negra. Difícil armar un 'onze' amb tots aquests condicionants per visitar un dels equips cridats a lluitar per ascendir de categoria. Perdre més jugadors pot ser el principi del final del conjunt del Baix Camp. El pròxim 8 de gener sembla decisiu per al futur d’un club amb 109 anys d’història. Mentrestant, i fins que el ritme competitiu aguanti, els jugadors hauran de formar al terreny de joc per ordre de la federació.