EL PARTIT DEL RCDE STADIUM

Rubi: "No ens estem jugant el descens ni res d'això"

L'Espanyol necessita reaccionar aquest divendres davant del Leganés per evitar la pitjor ratxa de la seva història

rubi-leg

rubi-leg

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Aquest divendres toca vèncer el Leganés a Cornellà. No hi ha cap altra opció. L’Espanyol encadena sis derrotes en la Lliga, una cosa que no passava des de feia 15 anys, amb Javier Clemente a la banqueta (2003-04). El mateix escenari es va produir en tres ocasions més (1992-93, 1990-91 i 1945-46). El club periquito mai ha encadenat des de la seva fundació una ratxa de set desfetes seguides. Ara podria ser la primera vegada, però ningú ho espera. No val pensar ni tan sols en un empat. O guanya l’Espanyol  o començaran els nervis de veritat.

"No ens estem jugant el descens ni res d’això. Si guanyem avançarem molts rivals. Veig l’equip amb ganes de revertir la situació, però amb aquest punt de tranquil·litat i impaciència per tirar el partit endavant", va assegurar Rubi, que prefereix restar dramatisme al xoc. "Per a nosaltres és especial perquè volem començar l’any amb una victòria. Estadísticament ens fa molt mal la dada de fer molt temps que no sumem. La proposta serà la de sempre, la de ser un equip que intenta jugar i que es deixa l’ànima com en cada partit". 

Mal horari

L’1-0 aconseguit davant de l’Athletic fa dos mesos va ser l’última alegria que es van emportar els periquitos. La ferida es va obrir amb el Sevilla (2-1) i va continuar amb el Girona (1-3), el Getafe (3-0), el Barça (0-4), el Betis (1-3) i l’Atlètic (1-0). Sis derrotes, sis. I tres, a casa, on arriba el moment de redreçar el rumb.

Ni el dia, un divendres, ni l’horari (21.00 hores) ni el rival (el Leganés) són els ideals perquè el RCDE Stadium registri una bona entrada en el tancament de l’època nadalenca amb el personal més pendent de comprar els regals que del futbol. Els accessos tampoc seran fàcils, però a l’ADN periquito hi ha aquest sentiment rebel que obliga a superar qualsevol obstacle.

Elogis a l’afició

Rubi espera el màxim suport de la seva gent, però no valdrà cap excusa. L’objectiu és evident: recuperar les bones sensacions del començament de campionat, amb victòries convincents a casa davant de rivals com el València i el Vila-real. Guanyar i divertir la gent, però, per damunt de tot, vèncer, almenys en aquest duel decisiu.

"Jo estic superbé. Des que vaig decidir ser entrenador sé que hi ha moments bons i dolents. M’heu vist tranquil en les victòries, sense egocentrisme, i ara, si fa no fa, el mateix. Això quedarà en una anècdota a final de temporada", va valorar el tècnic català, satisfet amb el tracte dels periquitos. "Em sento molt reconfortat amb l’afició. És normal que estiguin preocupats, et diuen que hem de tornar a guanyar, però reconeixen que juguem molt bé". 

Hermoso i Granero, baixes

Notícies relacionades

Granero, per acumulació de targetes, i Hermoso, en la recta final de la seva lesió de turmell, són les baixes més destacades d’un bloc amb ganes d’exhibir el seu potencial. Melendo Víctor Sánchez aspiren a cobrir el lloc de l’exmadridista a la medul·lar, mentre que Naldo Óscar Duarte pugnen per acompanyar David López a l’eix de la defensa. Marc Roca, suplent al Wanda, hauria de recuperar la titularitat davant de la defensa. La llista de convocats no se sabrà fins aquest divendres.

El tècnic, finalment, va destacar la "implicació amb l’escut i l’entitat" dels seus jugadors, als quals considera preparats per vèncer un rival que encadena nou partits sense perdre entre Lliga i Copa. Un fiasco el deixaria tocat, però no hi pensa, en això. "Quan moltes preguntes van dirigides a mi és perquè hi pot haver alguna situació que es plantegin. Des del nerviosisme no aconseguiré res, no estic preocupat", va concloure Rubi.

Temes:

Espanyol