EL DERBI DE CORNELLÀ-EL PRAT

El suïcidi de Rubi

L'Espanyol prolonga la seva mala sort a Cornellà davant del Barça en el primer derbi del tècnic

rpaniagua46189018 cornella el prat     08 12 2018   deportes       rubi    dur181209000416

rpaniagua46189018 cornella el prat 08 12 2018 deportes rubi dur181209000416 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Era el seu primer derbi a la banqueta periquita després de18 anys de travessia i el resultat no va poder ser pitjor. Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va patir la seva primera patacada seriosa de la temporada. És cert que l’equip ja portava tres derrotes consecutives a la Lliga i que el fiasco a Getafe ja havia sigut un seriós avís, però un derbi està per damunt de tot.L’Espanyol no només va ser incapaç de batre el Barça, cosa que no és notícia, sinó que es va dessagnar des del primer moment.

“Estem passant un moment complicat, però no hi ha una crisi total. No ho hem fet tot tan malament” (Rubi)

Li agrada dir a Rubi que la seva idea és innegociable, però el tècnic va fer aquest dissabte un pas enrere. La seva alineació ja va ser una declaració d’intencions. Fent un cop d’ull a la banqueta, amb gent com GraneroSergio GarcíaBaptistao Piatti ja s’intuïa que l’Espanyol estaria més pendent d’ofegar el Barça que de crear. No va funcionar el pla. Messi es va encarregar de fer saltar pels aires tot. El tècnic de Vilassar, sempre metòdic, va topar amb un geni. També va trair el seu estil amb els seus retocs. Hi haurà nits millors.

Els xiulets a Piqué

L’espanyolisme va viure una jornada per oblidar. En tots els sentits. Els prolegòmens van ser els de sempre amb crits de “puta Barça” abans del començament i Piqué com a destinatari favorit de les ires. El central del Barça, l’únic en el camp amb guants, es va emportar la xiulada més gran quan va sonar el seu nom al llistat de les alineacions. També va ressonar l’estadi en les seves primeres intervencions. Hi havia ganes de rebre amb contundència el polèmic jugador que l’any passat va manar callar l’afició periquita després del seu gol.

toni albir (efE)

Només hi va haver 24.037 espectadors a Cornellà i més d’un va marxar a casa després de la primera meitat

“M’esperava que sortissin millor les coses. En cap moment vam poder disputar el partit o aspirar a treure’n alguna cosa”, es va resignar Rubi, conscient de la decepció que suposa per a tots els periquitos una nova patacada davant del Barça. “Estem passant un moment complicat, però no hi ha una crisi total. No ho hem fet tot tan malament”, va afegir el tècnic, que havia preparat amb mim el xoc per evitar una quarta derrota que comença a encendre les alarmes.

El desastre va ser tan considerable que l’afició va acabar oblidant-se, fins i tot, del marit de Shakira. Amb el 0-1 de Messi el panorama ja es va refredar, però el golàs de Dembelé va acabar de propiciar el silenci. Els xiulets van arribar al descans per a l’equip blanc-i-blau i l’hecatombe es va engrandir quan es va fer oficial el nombre d’espectadors: 24.037 espectadors, una xifra pobríssima. Més d’un va renunciar a veure la segona meitat després de la vergonya soferta al començament del derbi. Les cadires buides ho deixaven clar. La dada és dolorosa en un club que ha perdut 12.000 socis des de la seva mudança a Cornellà amb un descens de gairebé 3.500 respecte a la passada campanya.

“Oblidar com més aviat millor”

Notícies relacionades

El mateix Rubi va expressar el seu desig de depassar els 30.000 espectadors i el club va preparar 35.000 banderes blanc-i-blaves per donar color a un derbi que va prolongar l’horrible estadística a Cornellà, el temple periquito inaugurat el 2009. Deu vegades ha visitat el Barça l’RCDE Stadium amb quatre empats i sis victòries.

La cosa va ser pitjor fins i tot que l’any passat, quan l’equip de Quique va guanyar el seu màxim rival a la Copa (1-0) i va ser a prop de fer-ho a la Lliga (1-1). Els periquitos no vencen a casa els culers des de fa 12 anys. A Montjuïc i amb Valverde a la banqueta. “Cal oblidar aquest partit com més aviat millor i aprendre, jo el primer”, va concloure Rubi.

Temes:

Espanyol