EL DERBI CATALÀ

Rubi: "El nostre tarannà serà esportiu. Esperem que el de Piqué també ho sigui»

El tècnic de l'Espanyol assegura que estan "en deute" amb l'afició després de les tres últimes derrotes

rpaniagua46171868 cornella el prat   07 12 2018   deportes    los t cnicos del181207161849

rpaniagua46171868 cornella el prat 07 12 2018 deportes los t cnicos del181207161849 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Fa 18 anys que és a les banquetes i aquest dissabte viurà el seu primer derbi al capdavant de l’Espanyol. Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, ha remat molt per disfrutar de moments així. L’equip periquito rep el Barça després d’encaixar tres derrotes consecutives en la Lliga, però amb l’empenta de la soferta classificació per alsvuitens de la Copa.

No va ser una nit per al record la de dimarts passat contra el CadisCadis, però almenys es va aconseguir l’objectiu. Contra l’equip blaugrana toca el més difícil: tombar el Barça en la Lliga per primera vegada des del 2009 i recuperar les bones sensacions del començament de campionat.

Trobada amb Valverde

"Estem en deute amb l’afició. Tant de bo tinguem un ambient fantàstic, amb més de 30.000 periquitos que ens ajudin en els moments difícils. Tinc moltes ganes de viure el meu primer derbi, però l’important és centrar-me en el joc", ha dit aquest divendres Rubi, encara dolgut per la derrota davant del Girona  en la millor entrada de la temporadaGirona   (22.716 espectadors).

El tècnic espera un duel intens però sense sobrepassar cap límit. La imatge de Gerard Piqué fent callar la graderia de Cornellà Gerard PiquéCornellà després d’aconseguir el gol de l’empat en l’últim derbi en la Lliga (1-1) encara perdura en la memòria de molts periquitos. "El nostre tarannà serà esportiu. Esperem que el de Piqué també ho sigui Plantejarem un partit intens, però des de l’esportivitat. Crec que des de l’altre bàndol serà igual", ha conclòs Rubi, que va coincidir amb Valverde uns minuts a l’estadi periquito en la tradicional foto, que ja es va recuperar l’any passat amb Quique Sánchez Flores.

"Creiem moltíssim en la nostra idea"

El tècnic ha treballat a fons aquesta setmana per corregir errors. L’equip intentarà competir, però sempre partint dels seus principis. "El rival ha perdut 2 partits de 22 oficials. Això diu molt. Si es veu l’Espanyol del principi de temporada tindrem opcions, sens dubte. Creiem moltíssim en la nostra idea". Del Vilassar a l’Osca, passant per tota mena de clubs, la carrera de Rubi ha estat plena d’aventures i sobresalts. A l’Espanyol  desitja trobar l’estabilitat definitiva.

"Ho hem preparat tot sense voler obsessionar els jugadors, ni pel rival en general ni per un jugador determinat. És important parar Messi, però també dur a terme tot el nostre pla" (Rubi)

Aconseguir davant del màxim rival la primera victòria a Cornellà en la Lliga seria el més gran per a una afició que ha vist quatre empats i cinc derrotes en les nou visites blaugrana al RCDE Stadium. L’últim triomf com a local va ser a Montjuïc en aquell llunyà 3-1 amb gols de Luis García, Tamudo i Rufete el 13 de gener del 2007.

Fer història

Notícies relacionades

Més recent va ser el triomf en la Copa amb el gol de Melendo el gener passat. "Els meus jugadors volen ser la primera plantilla de la història que guanya el Barça en la Lliga al nou estadi. Tenen la possibilitat i la volen aprofitar", ha assegurat el preparador.

Per aconseguir aquesta gesta serà clau frenarLeo Messi. "Ho hem preparat tot sense voler obsessionar els jugadors, ni pel rival en general ni per un jugador determinat. Tots sabem que el percentatge d’influència de Messi en les victòries del seu equip és altíssim. No només són els seus gols, també assisteix i fa més coses. És important parar Messi, però també dur a terme tot el nostre pla", ha conclòs Rubi.