LA FINAL DEL BERNABÉU

Madrid es blinda pel River-Boca

Tot el trànsit de la capital d'Espanya es veurà afectat pel River - Boca i els vehicles pesats no podran anar per un ampli perímetre al voltant de l'estadi blanc

Gairebé 4.000 efectius participaran en l'operatiu policial, un dels més grans de la història.

071218 libertadores madrid ep 169 / periodico

2
Es llegeix en minuts

La celebració de la final de la Copa Libertadores provocarà múltiples talls de trànsit durant diumenge que ve tant al madrileny passeig de la Castellana com a l’entorn de l’estadi Santiago Bernabéu. Entre les mesures de seguretat que han pres figura la de prohibir el trànsit de camions per la ciutat. També hi haurà limitacions a l’estacionament, de fet, l’Ajuntament de Madrid recomana moure’s per aquesta zona utilitzant transport públic. [Consultal’horari del River-Boca i on veure el partit a la TV.]

Gairebé 4.000 efectius de tot tipus participaran en el dispositiu de seguretat, un dels operatius policials més grans d’aquest tipus de la història.

Segons ha detallat aquest migdia en roda de premsa el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Rodríguez Uribes,2.054 seran policies nacionals, la meitat arribats de fora de la regió; 150, policies municipals per a tasques de seguretat; 1.700, vigilants de seguretat del Reial Madrid, i la resta, efectius del Samur, la Creu Roja, Protecció Civil i de la Federació Espanyola de Futbol, entre d’altres.

De la nòmina de policies nacionals, participaran agents de les Unitats d’Intervenció Policial, més coneguts com a antiavalots, Unitats de Prevenció i Reacció, Guies Canins, Subsol, radiopatrulles, helicòpters i membres de l’Oficina Nacional de l’Esport. S’establirà un Centre de Coordinació Permanent (CECOR) en la Direcció Superior de la Policia, que serà operatiu tot el dia, i un altre a l’estadi madridista.

El dispositiu de mobilitat i seguretat per blindar el partit entre el Boca Juniors i el River Plate, inclou el trànsit de la Castellana entre les 9 i les 16.30 entre la plaça de Castella i Cusco, a excepció del lateral sentit sud, i el tram entre la plaça de San Juan de la Cruz Raimundo Fernández Villaverde, a excepció del lateral sentit nord.

Més mesures

Des de les 3 de la tarda es tallarà la Castellana entre Joaquín Costa Professor Waksman i només quedarà obert el lateral en sentit sud. A més, també hi haurà talls i restriccions a l’avinguda de Concha Espina, Padre Damián, Doctor Fleming, Rafael Salgado, Santiago Bernabéu, passeig de l’Havana, General Perón, plaça de Cusco, Alberto Alcocer, Raimundo Fernández Villaverde i Serrano.

Durant tot el diumenge es prohibeix el pas de vehicles pesats (3.500 quilograms de massa màxima autoritzada) en un perímetre de seguretat marcat per Plaça Castilla, Mateo Inurria, l’avinguda de Pío XII, Serrano, Vitrubio, Rios Rosas i Bravo Murillo fins a tancar l’àrea a la plaça de Castella.

Els cotxes permesos

Estan exempts d’aquesta restriccions els autobusos de l’EMT, els del transport dels equips, els autobusos d’aficions que estiguin acreditats, unitats mòbils de retransmissió audiovisual, vehicles auxiliars de material esportiu i vehicles de neteja.

Notícies relacionades

A més, de les 13.00 hores fins a mitjanit no podran aparcar a l’entorn del Santiago Bernabeú (perímetre de Castellana-Professor Waksman-Padre Damián-Sagrados Corazones-passeig de l’Havana-Gutiérrez Solana-Marcelino Santa María- Santiago Berbenabéu-passeig de la Castellana) vehicles, ciclomotors, bicicletes ni vehicles de mobilitat urbana.

L’Ajuntament recomana el transport públic i, com alternatives per a circular, la M30, la M40 i en trajectes urbans fer els recorreguts nord sud a través de plaça de Castella, Bravo Murillo o Príncepe de Vergara i, per a est-oest utilitzar l’avinguda de Reina Victoria, Raimundo Fernández Villaverde i Joaquín Costa.