Anar al contingut

SENSE POLICIES

Ajornats quatre partits de la Lliga francesa per la manifestació dels 'armilles grogues'

Els partits afectats són el PSG-Montpeller, el Mònaco-Niça, el Saint-Étienne-Marsella i el Tolosa-Lió

Efe / París

Ajornats quatre partits de la Lliga francesa per la manifestació dels 'armilles grogues'

ABDULMONAM EASSA

Quatre partits de la Lliga francesa, que s’havien de celebrar aquest cap de setmana corresponents a la 17a jornada de la Lliga francesa, han sigut ajornats per la manifestació prevista per dissabte dels anomenats ‘armilles grogues’. Els partits afectats són el París Saint-Germain-Montpeller, el Mònaco-Niça i el Tolosa-Lió, que es disputen entre divendres i dissabte, i el Saint-Étienne-Olympique de Marsella, que en aquest cas es juga diumenge.

En un comunicat, la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha indicat que ha cancel·lat els partits a petició de la Prefectura de Policia", pel temor que la protesta degeneri com en els dos últims dissabtes en aldarulls i problemes d’ordre públic. Els ‘armilles grogues’ han convocat noves mobilitzacions per a dissabte, ja que consideren que el Govern francès no ha respost a les seves demandes encara.

A petició del Govern de Mònaco

Curiosament una dels partits, el Mònaco-Niça es disputa en territori monegasc, però són les autoritats franceses les que es responsabilitzen de la seguretat. El Govern de Mònaco ha sigut en aquest cas el que ha demanat l’ajornament. El Ministeri de l’Interior francès vol tenir tots els dispositius policials en alerta per tot el país en previsió que es produeixin aldarulls seriosos, per això prefereix que aquell dia no es disputin partits de futbol als quals, lògicament, han d’enviar importants contingents d’agents per vetllar per la seguretat.