LA JUNTA D'ACCIONISTES BLANC-I-BLAVA

Chen: "No m'ha passat pel cap vendre l'Espanyol"

El dirigent xinès manté un discurs optimista en "un club únic, amb ànima i orgullós de la seva història"

jcarbo46146884 chen yansheng181205164237

jcarbo46146884 chen yansheng181205164237 / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En la seva primera roda de premsa com a president de l’Espanyol, el gener del 2016, Chen Yansheng va assegurar que el seu objectiu era veure l’Espanyol en la Champions en menys de tres anys. Transcorregut aquell temps, el dirigent xinès manté el seu compromís i els seus aires de grandesa, però amb matisos. Les restriccions econòmiques l’han portat a ser una mica més mesurat. La paraula ‘Champions’, per exemple, no es va sentir aquest dimecres en la junta d’accionistes. S’ha substituït per ‘Europa’, una meta més assequible.

El mandatari va sortir al pas delsrumors sobre una possible venda del club. No ho va fer en el seu discurs inaugural, sinó en la seva última resposta després del torn de precs i preguntes. "Vam sentir rumors deien que el club està en venda. No hem planificat ni m’ha passat pel cap vendre el club. És cert que l’entitat pot necessitar més injeccions de capital. Aquestes inversions poden venir de mi mateix o no. L’última ampliació de capital estava oberta a tothom. Estem oberts a nous socis, però això no significa vendre el club", va insistir Chen. 

Assemblea tranquil·la

El president es va mostrar optimista en una temporada il·lusionant que ha de servir per oblidar les penes de l’últim curs amb Quique Sánchez Flores, en què l’equip va estar per sota de l’esperat tant pel que fa a imatge com a resultats. 

L’assemblea es va desenvolupar amb calma a l’Auditori de Cornellà. Res a veure amb aquelles juntes dantesques de l’època més convulsa de l’espanyolisme, en les quals no van faltar sabotatges informàtics, moments de tensió entre els pesos pesants i esbroncades com la viscuda el 2012 en un acte que va acabar amb Joan Collet de president. També es va trobar a faltar el mossèn Dámaso Ruiz, mort aquest any en un accident de trànsit. 

Quatre valors

"Estem vivint una magnífica temporada. Tenim disponibilitat financera i solidesa, així que podrem continuar competint en la Lliga. S’ha de continuar avançant en la dimensió social. Entre tots s’ha de fer un club més gran, admirant, orgullós de la seva història", va afirmar l’amo de Rastar Group, que ha invertit més de 150 milions d’euros des que va comprar l’entitat a finals del 2015.

Chen va tornar a centrar el seu missatge en la fibra sensible dels periquitos. "Una vegada vaig sentir que quan un club té ànima mai perd l’esperança. Aquest club té ànima i aquest ànima són els socis", va proclamar el president, que va marcar les línies d’actuació en el futur.

"Volem ser un club gran perquè un gran club ja ho som", diu el director general Roger Guasch  

"Esportivament estem avançant, competint amb clubs que fan bé les coses. Esperit de lluitaequiptradició innovació són els quatre valors que han de sostenir el club. És un orgull presidir l’Espanyol de Barcelona. És un club únic, serem capaços de col·locar-lo on ha d’estar per trajectòria i per història", va remarcar el mandatari.

6,4 milions de benefici

Notícies relacionades

Roger Guasch, el director general corporatiu, va destacarl’ambició de l’entitat periquita en la seva primera junta. "Els principals vectors del pla estratègic del 2018 al 2025 són esperit i ambició esportiva, consolidació i creixement econòmic, i implicació social. Volem ser un club ‘lobal’, local i global. Europa és un objectiu indiscutible", va afirmar el dirigent, que va destacar l’atractiu que suposa Barcelona com a imatge de marca. "Hem d’arribar a tothom i mantenir la nostra diferència, volem ser un club gran, perquè un gran club ja ho som", va afegir Guasch. També es va referir al conflicte de les banderes a l’estadi. "L’Espanyol ha de ser una casa de concòrdia", va resumir.

Per primera vegada en la història, la junta es va celebrar en horari matinal, a partir de les 11.30 hores. L’assemblea va comptar amb 84 assistents en representació de 283 accionistes, que suposaven un 99,4% del capital social del club (Chen en té el 99,35%). Tots els punts es van aprovar amb un 99,97% de vots a favor. El balanç de l’exercici 2018 és de 6,4 milions d’euros de benefici amb un increment del patrimoni de sis milions. El deute net se situa entorn dels 97 milions.