SANCIÓ PER DOPATGE

L'IAAF manté la suspensió a Rússia

Els atletes russos hauran d'anar als Europeus de pista coberta de Glasgow sota bandera neutral

dopaje-rusia

dopaje-rusia / Jean-Christophe Bott (AP)

1
Es llegeix en minuts

El Consell Directiu de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) ha decidit aquest dimarts mantenir la suspensió a Rússia el 2019 fins que les dades del laboratori de Moscou siguin rebudes, segons ha anunciat el seu president, el britànic Sebastian Coe. La conseqüència més immediata de la prolongació del càstig és que Rússia no podrà participar amb bandera pròpia en els Europeus en pista coberta de Glasgow, el febrer vinent.

Bandera neutral

Notícies relacionades

"Per descomptat, podran competir sota bandera neutral els atletes russos autoritzats individualment, com fins ara, sempre que compleixin estrictament els criteris en matèria antidopatge", ha precisat Coe. La federació russa va ser suspesa per l’IAAF el novembre del 2015 arran de les denúncies sobre dopatge sistemàtic amb ajuda estatal.

La d’aquest dimarts és la novena vegada que el consell directiu de l’IAAF decideix prolongar la suspensió de Rússia, en contra del criteri aplicat per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), que el 20 de setembre passat va decidir aixecar "sota estrictes condicions" la suspensió a l’Agència Russa Antidopatge (Rusada).