L'Alabès frena el Sevilla (1-1)

El conjunt d'Abelardo es manté en Champions i l'andalús perd el lideratge a favor del Barça

jcarmengol46119622 graf522  vitoria  02 12 2018   el centrocampista ghan s del 181202231203

jcarmengol46119622 graf522 vitoria 02 12 2018 el centrocampista ghan s del 181202231203 / ADRIAN RUIZ DE HIERRO

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas

Abelardo Fernández, el gran 'Pitu' de l’Sporting i el Barça, va arribar a Vitòria per salvar l’Alabès, que estava enfonsat materialment a la cua de Primera i, no només el va salvar molt abans que acabés la Lliga sinó que, ara, mesos després, el té en posicions de Champions, impedint que el Sevilla segueixi líder, donant un cop de mà al seu estimat Barça perquè recuperi el comandament del campionat i mantenint el seu camp verge, ja que no perd des que, el 29 d’abril, l’Athletic aconseguís el triomf en el preciós i britànic Mendizorrotza, que ahir, en una nit agradabilíssima, va citar 17.848 espectadors, que s’ho van passar pipa, sobretot a la primera part, quan el seu equip va donar una lliçó al poderós Sevilla de Pablo Machín.

El cert és que el partit va ser molt més emocionant, incert, aspre, disputat, de cor que de bon joc. Un temps per a cada equip, doncs l’Alabès va començar molt fort amb un Sevilla espantat, que no sabia com posar-li mà a l’organitzadíssim i voluntariós equip del 'Pitu'. El cert és que, durant aquells primers 45 minuts, no va passar gairebé res, si exceptuem el gol de Jony, amb polèmica inclosa, una rematada de Duarte (m. 32) i una altra de Ben Yedder (m. 34).

A la represa, Machín va remenar el seu equip, va canviar tota la banda dreta amb les incorporacions de Promes Sarabia i el joc del Sevilla va començar a ser més eficaç, tot i que no va ser mai el d’un presumible líder. Els visitants van empatar en una jugada de pissarra, gràcies al llest Ben Yebber, però van poder perdre fàcilment si la soca dreta de la porteria de Vaclik no s’hagués aliat amb la meta txeca per rebutjar el cop de cap de Darko (m. 88).

Alabès: Pacheco; Martín, Laguardia, Ximo Navarro, Duarte; Pina; Ibai Gómez (Sobrino, m. 83), Wakaso (Darko, m. 74), Mario, Jony; i Calleri (Guidetti, m. 90).

Sevilla: Vaclik; Carriço. Kjaer (Sarabia, m.69), Sergi Gómez; Taula (Amadou, m. 45); Mercado (Promes, m.58), Vázquez, Banega, Escudero; André Silva i Ben Yedder.

Gols: 1-0 (m. 37) Rebuig de Martín, Sergi Gómez pentina la pilota, amb intenció de jugar-la i permet a Calleri, que estava en fora de joc, que pugui centrar i que remati Jony, que venia a la carrera.

Notícies relacionades

1-1. (m. 78), Vázquez obre magistralment a Sarabia, que, en posició d’extrem dret, centra al primer pal on Ben Yedder s’avança a Pacheco i marca.

Àrbitre: José María Sánchez Martínez, murcià. Va mostrar targetes grogues a Manu (m. 24), Mesa (m. 25), Sarabia, a la banqueta (m. 37), Pina (m. 54), Vázquez (m. 84) i Guidetti (m. 93).