COPA LIBERTADORES

River Plate es nega en rodó a jugar la final al Bernabéu

El club va expressar el seu "rebuig" del canvi de seu perquè "desnaturalitza la competència" amb Boca Juniors

El seu rival insisteix que el donin per guanyador del partit a causa de l'agressió que van patir els seus jugadors

lmendiola46086249 file photo  soccer football   copa libertadores final   seco181201175732

lmendiola46086249 file photo soccer football copa libertadores final seco181201175732 / Marcos Brindicci

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

River Plate no vol moure’s de Buenos Aires per disputar amb Boca Juniors la demorada final de la Copa Libertadores d’Amèrica. El club que presideix Rodolfo D’Onofrio va ratificar amb vehemència el seu "rebuig del canvi de seu" deixant aquesta vegada per escrit el que la CONMEBOL (Confederació Sud-americana de Futbol) mai va voler escoltar quan va mudar el xoc futbolístic a Madrid.

Per a River, el pas fet per la CONMEBOL "desnaturalitza la competència, perjudica els qui van adquirir el seu tiquet i afecta la igualtat de condicions a partir de la pèrdua de la condició de local". En aquest sentit, l’equip de la banda vermella no descarta la possibilitat d’iniciar les accions legals que siguin necessàries si s’exigeix als contendents viatjar a Espanya.

Boca Juniors també té el seu litigi amb la CONMEBOL. Però la seva baralla és d’un altre ordre: senzillament no vol jugar el partit. Considera que l’agressió que van patir els jugadors per parts de seguidors rivals quan anaven a l’estadi rival és prou raó perquè li donin per guanyat el partit. La federació ha rebutjat aquesta sol·licitud. El malestar de River és d’un altre ordre. Diu que no li correspon una sanció ni renunciar que la final tingui lloc al Monumental. "La responsabilitat per la fallada de l’operatiu de seguretat del dia dissabte 24 d’aquest mes, que va tenir lloc fora de l’anell perimetral disposat per a l’esdeveniment, va ser, a més de pública i notòria, assumida obertament per les més altes autoritats de l’Estat".

Enfrontament d’aficionats de River amb la policia després de la suspensió de la Libertadores / Alberto raggio (REUTERS)

Però, a més, el club sosté que "més de 66.000 assistents a l’estadi van esperar pacientment durant al voltant de vuit hores dissabte i es van tornar a presentar per segona vegada diumenge". Ara resulta que "a aquests mateixos espectadors se’ls nega ara –injustificadament– la possibilitat de presenciar l’espectacle, en virtut de l’evident diferència de costos i la distància pròpia de la seu triada." Per a River, és a més "incomprensible" que el clàssic més important del futbol argentí no pugui desenvolupar-se "amb normalitat al mateix país que en aquests dies es desenvolupa un G20". 

Reunió Macri-Sánchez

Notícies relacionades

Al reunir-se amb Pedro Sánchez, el cap del Govern espanyol, en el marc de la cimera del G20, el president Mauricio Macri va expressar la seva conformitat amb la celebració de la gran final a Madrid, tot i que va assenyalar que és un tema que competeix a la CONMEBOL. El paraguaià Domínguez, el seu president, és amic personal del mandatari argentí. L’ordre de dirimir la Libertadores d’Amèrica al Bernabéu ha provocat crítiques irascibles a l’Argentina.

"Tret que la final s’acabi disputant a la Lluna, i que els seguidors d’un i un altre equip es divideixin, i que uns surtin en coets des de Cabo Cañaveral als EUA i altres des delCosmòdrom de Baikonu, a Rússia, la idea d’organitzar el Superclàssic a l’exterior, sigui a prop, lluny o més o menys, no deixa de ser un deliri, un monument a la temeritat i un acte de voluntarisme cec", va assenyalar el diari esportiu ‘Olé’. Per si fes falta, el president de la FIFA, Gianni Infantino, va dir a Buenos Aires: "L’única manera de seguir endavant és jugar el partit a Espanya".