DUEL CRISPAT

El Liverpool acusa Neymar de comediant

"No és gaire professional, cau perquè ens treguin una groga i després corre com mai", recrimina Jürgen Klopp al davanter brasiler

"Hem sigut l'equip més net d'Anglaterra, però semblàvem carnissers", diu el tècnic, queixant-se de "les 5.000 interrupcions" davant del PSG

neymar-y-wijnaldum

neymar-y-wijnaldum / GEOFFROY VAN DER HASSELT (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Neymar va tornar a ser protagonista en un partit del París Saint-Germain. En el que va disputar contra el Liverpool va tenir una actuació rellevant per bé (va marcar un gol) i per mal, entre les esbroncades d’una part de l’afició i el malestar del Liverpool per la seva actitud tan coneguda de simular faltes. "No és gaire professional, cau perquè ens treguin una de groga i després corre com mai", va dir Jürgen Klopp.

"Hem sigut l’equip més esportiu d’Anglaterra els dos o tres últims anys, però aquesta nit semblàvem carnissers", va recordar el tècnic després de queixar-se de "les 5.000 interrupcions" del matx.

El Liverpool, que va començar perdent per 2-0 (gols de Bernat i Neymar) i va retallar diferències (Milner, de penal), no va poder remuntar en la segona meitat i es veu obligat a derrotar en l’última jornada el Nàpols a Anfield per classificar-se. "Necessitaremcrear un ambient realment especial", va dir l’entrenador dels 'reds' en una primera crida a la seva afició per sol·licitar la seva ajuda. L’any passat, en el duel europeu davant el Manchester City, l’autobús de l’equip visitant va ser apedregat abans d’arribar a l’estadi.Manchester City, l’autobús de l’equip visitant va ser apedregat abans d’arribar a l’estadi.

Neymar es queixa després d’una falta de Henderson. / GEOFFROY VAN DER HASSELT (AFP)

Les presses per empatar van impacientar el Liverpool i l’equip anglès va acusar després els jugadors del PSG, en particular Neymar, de provocar constants aturades en el joc. "Estaven constantment a terra i això va fer que els nois es tornessin agressius, cosa que no ajuda", va admetre Klopp. "Es podria dir que això va ser intel·ligent, però l’àrbitre ho va passar per alt", va afegir. Hi va haver vuit targetes grogues (cinc per al Liverpool), però el tècnic va trobar a faltar una vermella a Marco Verratti.

"Representació" i "frustració"

El malestar de Klopp s’estenia als seus jugadors. El defensa Andy Robertson va parlar de "representació" per al·ludir a l’actuació exagerada de Neymar i de "frustració" per descriure les sensacions de l’equip i justificar, alhora, els brots de duresa del segon temps.

Notícies relacionades

"Suposo que, a l’anar amb avantatge, buscaven perdre el temps. Pots utilitzar aquests estratagemes, les exageracions, ho pots utilitzar tot... M’agradaria saber quant temps van perdre", va comentar Robertson a Sky Sports, que va personalitzar les seves crítiques en Neymar.

Neymar va ser el futbolista que més faltes va rebre (sis) dels 28 que hi van participar. Verratti, també del PSG, va ser el que més en va cometre: cinc. "Quan jugues contra el PSG i especialment contra Neymar saps que és una cosa a què t’enfrontaràs, però és frustrant quan el veus caure com fa ell. És part del seu joc, havíem de bregar amb això i no vam saber controlar la nostra intensitat", va reconèixer Robertson.