EL DESENLLAÇ DEL CAMPIONAT DEL MÓN D'ESCACS

Carlsen, favorit davant de Caruana en el desempat del Mundial d'escacs

El títol es decideix aquest dimecres en partides ràpides després de 12 duels acabats en taules

rpaniagua46037701 reigning chess world champion magnus carlsen  from norway  p181127181353

rpaniagua46037701 reigning chess world champion magnus carlsen from norway p181127181353 / Matt Dunham

1
Es llegeix en minuts

Convençut tornar el títol mundial d’escacs alsEstats Units després de 43 anys, Fabiano Caruana s’enfronta aquest dimecres a un repte "impossible": vèncer el campió, el noruec Magnus Carlsen, en partides ràpides.

Si ho aconseguís, la gesta vorejaria el miracle, perquè ningú ha pogut fer-ho en 11 anys. Carlsen no és només el número 1 mundial en escacs clàssics, tot i que per només tres punts de diferència sobre Caruana, sinó també, i amb molta més diferència, en les modalitats ràpid i llampec.

Desenllaç històric

Per primera vegada en la història d’un campionat del món d’escacs totes les partides –les 12, en aquest cas– han acabat en taules, de manera que el duel londinenc pel títol absolut es converteix ara en un Mundial de ràpides.

Notícies relacionades

Qui sigui capaç d’aconseguir la millor combinació entre la rapidesa i la profunditat d’anàlisi es posarà la corona, i els antecedents són desmoralitzadors per a l’aspirant.

Carlsen està tan imbuït de la seva aclaparadora superioritat sobre Caruana en escacs ràpids que aquest dilluns, en la dotzena i última partida a ritme clàssic, es va permetre un fet insòlit: regalar taules a un adversari que estava en posició inferior i seriosament apurat de temps.

Temes:

Escacs