ESCÀNDOL AMB EL CAPITÀ BLANC

Sergio Ramos va donar positiu per dopatge a la final de Champions de 2017, segons Football Leaks

El setmanari alemany 'Der Spiegel' assegura que la UEFA va arxivar el cas al donar per bones les explicacions de l'equip mèdic del Madrid

Les investigacions revelen que el central madridista es va negar a realitzar un control antidopatge en un partit de La Liga contra el Màlaga

rpaniagua45736465 soccer football   la liga santander   real madrid v real val181123183457

rpaniagua45736465 soccer football la liga santander real madrid v real val181123183457 / JUAN MEDINA

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Monumental clatellada a Sergio Ramos. Les noves revelacions deFootball Leakshan esquitxat directament el capità delReial Madridi de la selecció espanyola, a qui s’acusa d’haver estat involucrat en almenys dos casos perdopatgeen partits de La Liga i d’haver donat positiu a la final de laChampionsdel 2017.

Segons informa el setmanari alemany ‘Der Spiegel, membre de la xarxa de Col·laboracions d'Investigació Europea (EIC), el central andalús va ser tractat amb dexametasona, un preparat de cortisona d'efecte antiinflamatori prohibit per l'Agència Mundial Antidopatge (WADA), per al partit contra la Juventus en el qual el Reial Madrid acabaria conquerint la ‘Dotzena’.

Dues injeccions

Tot i que és un medicament prohibit, la normativa estableix que pot prendre’s abans de la competició sempre que quedi registrat en el formulari del controlantidopatge. Elcosmèdic del Madrid va admetre haver-li subministrat dues injeccions de dexametasona algenolli a l’espatlla el dia abans del partit.

No obstant, com revela ‘Der Spiegel’, al formulari adjunt a la mostra no es va mencionar la dexametasona. Al seu lloc va indicar l’ús d’un altre medicament antiinflamatori conegut com abetametasona, que també figura en la llista de substàncies prohibides.

Malgrat aquesta infracció, la UEFA va donar per vàlides les explicacions del metge de l'equip madrileny i va decidir arxivar el cas. En un comunicat, el club ha esgrimit aquesta decisió de les autoritats esportives i ha reiterat que Ramos "mai no ha incomplert la normativa antidopatge".

Possible obstrucció

El capità blanc apareix involucrat en un altre escàndol. Segons Football Leaks, el 15 d’abril passat Ramoses va oposar a realitzar un control antidopatgedesprés d’un partit de La Lliga contra elMàlaga. Malgrat ser advertit, a l’acabar el partit es va dirigir directament a les dutxes, una cosa que segons la normativa antidopatge de l'esport espanyol pot ser castigada com a "obstrucció a part del control de dopatge".

Notícies relacionades

El 21 de setembre passat el cap del departament mèdic del Reial Madrid va rebre una notificació per part de l'Agència Estatal Antidopatge (AEPSAD) en la qual s'indica que el futbolista espanyol va esquivar el control, una cosa que va fer saltar les alarmes en el club blanc. Preguntada per la investigació, l’agència va remarcar que no tenen “cap prova que s’hagués violat una norma antidopatge”.

Per acabar-ho d’adobar, les informacions assenyalen que l’1 de febrer del 2017 dos oficials de la UEFA van viatjar a Madrid per fer un control sorpresa als jugadors blancs abans de l’entrenament. “Després de recollir les mostres deCristiano RonaldoiToni Kroos, el personal mèdic del Madrid es va personar a la sala per sorpresa i va punxar els altres vuit jugadors restants”, indiquen, cosa que seria il·legal. No obstant, la tensió generada per les queixes de l’astre portuguès va fer que els operaris de la UEFA donessin per bo aquest control. No hi va haver cap càstig.

Temes:

Sergio Ramos