EL RIVAL ESPANYOL

La reaparició del millor Prosinecki

L'exjugador del Madrid i el Barça ha ascendit Bòsnia a la màxima categoria de la Lliga de Nacions

jdomenech45912564 epa6007  viena  austria   13 10 2018   el entrenador de aust181117212510

jdomenech45912564 epa6007 viena austria 13 10 2018 el entrenador de aust181117212510 / CHRISTIAN HOFER

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Amb el cap ben alt reapareixRobert Prosineckidavant del futbol espanyol, molts anys després que marxés de la Lliga després de jugar a molts equips (Madrid, Oviedo, Barça i Sevilla) i disputar molt pocs partits (149 en 6 temporades) per a la classe que tenia. Prosinecki reapareix al capdavant de la selecció deBòsnia,amb la qual s’ha proclamatcampiona del seu grupen la segona categoria iascendiràa la màxima, on hi ha Espanya, per a la pròxima edició. 

L’amistós contra Espanya li servirà com un bon test per calibrar el nivell dels seus homes, que porten nou partits invictes, en l’elit. Faltaran, no obstant, cognoms destacats, com el dePjanic(Juventus) iVranjes(Anderlecht) i, presumiblement,Dzeko(Roma).

“Aprofitarem per donar l’oportunitata jugadors que no han tingut gaires minuts. El que més importa és anar preparant-nos per a lafase classificatòriade l’Eurocopa”, va avançar Prosinecki. El lideratge de la Lliga de Nacions li garanteix la participació alplayoffi una segona oportunitat si en aquesta pròxima fase no aconseguís una plaça.

Una intel·ligència privilegiada

Notícies relacionades

Prosinecki, nascut a Alemanya de pare croat i mare sèrbia, va ser campió del món juvenil amb Iugoslàvia, i campió d’Europa ambl’Estrella Roja de Belgrad, va triar ser internacional amb Croàcia després del conflicte dels Balcans i dirigeix Bòsnia. Va poder jugaral Madrid (91-94) i el Barça (95-96)sense cap contradicció interna. L’Oviedo (94-95) va fer de pont entre la seva marxa del Bernabéu sense haver complert les expectatives i la seva arribada a Barcelona, on tampoc les va complir en elcrespuscularBarça de Cruyff.

“Va ser el millor entrenador que vaig tenir, un altre món, una intel·ligència privilegiada”, va dir Prosinecki en una entrevista al diari Marca Marca i en la qual també expressa la seva opinió sobre la situació política catalano-espanyola. No hi veu comparació amb la guerra delsBalcans. “Són temps molt diferents, pot ser que un dia Catalunya se separi, no ho sé, però no penso que hi pugui haver una guerra”, entén Prosinecki, que no ha abandonat la seva coneguda condició de fumador de quan era un brillant futbolista.