'CAS KOSOVO'

"Cal trobar un punt mitjà", diu Alejandro Blanco

El president del Comitè Olímpic Espanyol posa com a exemple l'estratègia que es va seguir a Tarragona 2018 amb el país balcànic

GRAF7549. MADRID (ESPAÑA), 13/11/2018.-El presidente del Comité Olímpico Español Alejandro Blanco (i), y Jose Hidalgo (2i), presidente de la Asociación del Deporte Español, durante la presentación de la Oficina de Estrategia Internacional del Deporte.- EFE/ VICTOR LERENA

GRAF7549. MADRID (ESPAÑA), 13/11/2018.-El presidente del Comité Olímpico Español Alejandro Blanco (i), y Jose Hidalgo (2i), presidente de la Asociación del Deporte Español, durante la presentación de la Oficina de Estrategia Internacional del Deporte.- EFE/ VICTOR LERENA / VICTOR LERENA (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va considerar que "cal trobar un punt mitjà" per solucionar la participació d’esportistes de Kosovo en competicions que organitzi Espanya tal com es va fer per als Jocs Mediterranis de Tarragona.

"Crec que tenim dos dies, dimarts i dimecres. Estem fent el que hem de fer per resoldre el problema. L’altra vegada, en el cas de Tarragona, vam tenir reunions al mes alt nivell i hi va haver un escrit del secretari d’Estat anterior dient que la participació dels esportistes de Kosovo no alterava en absolut les relacions unilaterals que hi ha entre els dos països i Espanya no reconeix Kosovo", va dir.

Decisió governamental

Blanco va insistir que a Tarragona hi va haver una delegació de més de cent persones representant Kosovo i que a aquests esportistes se’ls va permetre participar "sense tocar en absolut la idea o la decisió del Govern espanyol". "Si nosaltres demà com a organitzador volem optar a un campionat i diem que esportistes de determinats països no vinguin tindrem tot el moviment olímpic al damunt. L’esport ha de ser aquest espai independent perquè nosaltres tenim una gran imatge pels nostres esportistes, els nostres dirigents i la capacitat organitzativa", va afegir.

"Espanya és un país que sempre ha presumit de rebre el món amb els braços oberts". "No podem portar al món de l’esport situacions polítiques que respectem i aplaudim en qualsevol cas, però que al món de l’esport ens perjudica. Crec que ho podrem solucionar, pel bé de l’esport espanyol i la imatge d’Espanya", va afegir.

El comitè de Kosovo

Notícies relacionades

El president del COE va aclarir els motius que han portat el COI a demanar a les federacions que no concedeixin a Espanya l’organització de competicions, si no reben garanties que els esportistes kosovars hi seran admesos.

"El Comitè Olímpic de Kosovo està reconegut pels comitès olímpics europeus, pels comitès dels Jocs Mediterranis, pels comitès olímpics de tot el món i pel COI. Estem intentant entre tots que aquests esportistes de Kosovo puguin participar, perquè estan reconeguts a tot arreu", va explicar.

Rienda: "El Govern està treballant el tema"

La <strong>presidenta del Consell Superior d’Esports </strong>(CSD), María José Rienda, va afirmar que el Govern espanyol està "estudiant" el cas de la recent participació dels esportistes kosovars en el Campionat del Món de Karate de Madrid, i va dir que les portes "estan obertes" per al Comitè Olímpic Espanyol (COE) i Internacional (COI).

Temes:

Kosovo