LA LLIGA ITALIANA

La Juve guanya pes com a líder i l'Inter naufraga

Els d'Allegri derroten el Milan (0-2) i els de Spalletti surten golejats d'Atalanta (4-1)

zentauroepp45853255 soccer football   serie a   atalanta v inter milan   stadio 181111220204

zentauroepp45853255 soccer football serie a atalanta v inter milan stadio 181111220204 / ALBERTO LINGRIA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Juventus d’Allegri i Cristiano Ronaldo ha reforçat el liderata la Sèrie A italiana després de vèncer (0-2) a casa el Milan de Gatusso, mentre que l’Inter de Spalletti va caure estrepitosament a Atalanta (4-1). L’altre protagonista de la dotzena jornada és la Roma, que va tornar ahir al camí del triomf, després de tres derrotes consecutives, a costa del Sampdoria (4-1).

Després de l’empat 1-1 contra el Barcelona, l’Inter va pagar el desgast d’energies fet a Europa i va interrompre una ratxa de set victòries consecutives a la Sèrie A, malgrat que l’argentí Mauro Icardi encadenés el seu cinquè duel continuat sent marcat. La Roma va avançar fins a cinc posicions en la classificació i es va col·locar sisena, mentre que l’Inter es va despenjar de la segona plaça, al quedar-se a tres punts del Nàpols.

Nit negra d’Higuaín

Icardi va firmar de penal el momentani 1-1, després de l’avantatge local anotat per l’holandès Hans Hateboer, però l’Atalanta va imposar la seva superioritat atlètica i va golejar gràcies a Gianluca Mancini, l’albanès Berat Djimsiti i l’argentí Alejandro Gómez,

Va ser un dur revés per a l’equip del tècnic Luciano Spalletti, ja que el seu equip es va allunyar a nou del líder Juventus després que guanyés a San Siro el rival interista. Mandzukic va obrir aviat el marcador i Cristiano Ronaldo va confirmar el triomf a prop del final (m. 81); entremig, Gonzalo Higuaín va viure una nit negra: va fallar un penal abans del descans, i va ser expulsat per doble amonestació.

Gols extraordinaris

Cau l’Inter i puja la Roma, que va doblegar 4-1 el Sampdoria a l’Estadi Olímpic per retrobar-se amb els tres punts després de perdre contra l’Spal (0-2) i empatar 1-1 contra Nàpols i Fiorentina. El defensa brasiler Juan Jesus, que no marcava a la Sèrie A des del 2013; el txec Patrick Schick, amb la seva primera diana de l’any, i Stephan El Shaarawy, amb dos gols, un de vaselina, van decidir un partit en el qual el Sampdoria va firmar el gol de l’honor en el temps afegit.

La vaselina d’El Shaarawy no va ser l’única meravella de la jornada; de fet, el francès Gregoire Defrel va firmar el momentani 1-3 amb un control de taló per alliberar-se d’un defensa i definir amb la cama esquerra. Malgrat concedir un gol, la Roma es va situar momentàniament a dos punts de la quarta posició, tot i que tant el Lazio com el Milan, que comparteixen aquesta posició, encara han de jugar els seus respectius compromisos.

Notícies relacionades

Segueix en profunda crisi el Chievo Verona, entrenat per Gian Piero Ventura, el seleccionador que va firmar una desfeta històrica fa precisament un any al no classificar-se amb Itàlia per al Mundial de Rússia 2018. El seu equip no va passar del 2-2 a casa contra el Bolonya i, malgrat assolir els 0 punts a la taula (va començar amb un –3 per irregularitats en el mercat de fitxatges), continua sense conèixer la victòria en aquesta campanya.

Dissabte hi va haver triomfs del Nàpols a Gènova (1-2), amb gol de l’espanyol Fabián Ruiz; del Parma davant del Torino (1-2), i l’empat 2-2 entre l’Spal de Ferrara i Cagliari.