FIGURA EN PROBLEMES

Mbappé assegura que paga tots els seus impostos... i a França

La jove estrella del PSG surt en defensa de les denúncies de Football Leaks en una entrevista radiofònica

mbappe

mbappe / FRANCK FIFE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La jove estrella del París Saint-Germain (PSG) Kylian Mbappé assegura que és ell qui paga els impostos que li corresponen per tots els seus ingressos, no el seu club com ho afirmen alguns mitjans, i que tots els abona a França. "Vull precisar que pago tots els meus impostos a França, per tots els meus ingressos", ha explicat Mbappé en una entrevista emesa aquest divendres per l’emissora France Info, en relació amb el publicat per 'Médiapart' en el marc de la investigació de Football Leaks sobre les suposades condicions que va fixar per al seu fitxatge pel PSG a l’estiu del 2017.

Afirma que "és totalment fals" que exigís que l’equip li pagués 10 milions d’euros per abonar els impostos que li correspondrien.  "Per mi, –ha afegit– l’important era veure en quin club podia donar el millor i continuar la meva progressió. Vaig triar el París Saint-Germain de forma natural".

Interès madridista

Una vegada es va decantar pel conjunt de la capital francesa, hi va haver negociacions, però tot el que va fer complia les regles, afegeix el davanter de 19 anys. Mbappé, que fins a l’estiu del 2017 jugava al Mònaco, va ser comprat pel PSG –i no pel Reial Madrid, que també ho havia intentat–, mitjançant una operació financera que incloïa un préstec gratuït el primer any amb una opció obligatòria de pagar 145 milions el següent i 35 més si es prolongava el seu contracte.

Notícies relacionades

En un primer moment, es va pensar que amb l’esglaonament del pagament es pretenia que el PSG no infringís les regles del joc net financer de la UEFA, després d’haver desemborsat aquell mateix any 222 milions pel brasiler Neymar. No obstant, segons Football Leaks, en realitat aquest muntatge va servir per evitar el pagament d’un impost a França.

Preguntat sobre les revelacions també de Football Leaks que el PSG va utilitzar criteris ètnics per fitxar promeses per al seu centre de formació, Mbappé no es va voler pronunciar per "no dir tonteries", perquè no n’estava al corrent.