ÈXIT INTERNACIONAL

Lydia Valentín, medalla d'or en el Mundial d'halterofília

El títol l'ha aconseguit al Turkmenistan després d'aixecar 113 quilos i batre tres vegades el rècord d'Espanya

lidia-valentin

lidia-valentin

2
Es llegeix en minuts

 L’espanyola Lydia Valentín va aconseguir aquest dijous la medalla d’or en arrencada en el Mundial d’halterofília que es disputa a Askhabad (Turkmenistan) després d’aixecar 113 quilos i batre tres vegades el rècord d’Espanya amb dues aixecades prèvies de 108 i 110 quilos.

La lleonesa, que ja va ser tricampiona mundial l’any passat a Anaheim (Estats Units), va confirmar amb aquest títol la seva condició de favorita per aconseguir els altres dos metalls als quals opta en aquest campionat, en dos temps i en total olímpic.

Valentín, quatre vegades campiona d’Europa a més de ser plata a Pequín 2008, or a Londres 2012 i bronze a Rio 2016, es va estrenar en aquest Mundial en la categoria de fins a 81 quilos. Es va proclamar campiona en arrencada en superar la kazakh Rauxan Meixitkhanova i la bielorussa Daria Naumava.

La competició

En dos temps va començar amb 130 quilos, que va superar amb facilitat, però en el primer intent amb 136 va fallar en la segona fase de l’aixecada. Després es va rescabalar i va poder amb això assegurar el títol en el total. Els 136 quilos li van reportar la medalla de bronze en dos temps rereNaumava (137) i l’equatoriana Tamara Yajaira Salazar (137), mentre que la nord-americana, que va lluitar per l’or al demanar-ne 138, va fallar i va ser quarta amb 135, just davant de la veneçolana Dayana Aracelis Chirinos (131) i la mexicana Anacarmen Torres (130).

Notícies relacionades

Per tant, en el total, l’esportista espanyola va guanyar la competició amb 249, quatre quilos més que Naumava, que havia sigut segona en arrencada (108), mentre que Salazar va ser tercera amb 242 (105 +137).

Valentín va haver de pujar de pes i canviar de fins a 75 quilos per la de fins a 81. Va tenir unes molèsties a les espatlles fa 15 dies i, junt amb els responsables tècnics i federatius, va optar per participar en aquesta nova categoria per no haver de perdre massa muscular.

Temes:

Turkmenistan