GEST A SANTIAGO

L'estadi del Compostel·la passarà a dir-se Vero Boquete

La futbolista internacional serà la primera dona que tindrà un estadi espanyol d'un ex-Primera al seu nom

boquete

boquete

2
Es llegeix en minuts

La Comissió de Condecoracions de l’Ajuntament de Santiago ha aprovat aquest dijous el canvi de denominació del camp de futbol de San Lázaro, que passarà a dir-se Estadi Municipal Vero Boquete de San Lázaro. D’això n’han donat compte les regidores Noa Morales (Compostel·la Oberta), María Corral (PP), Milagros Castro (PSOE) i Goretti Sanmartín (BNG) al tractar-se d’una proposta unànime de la corporació que anirà al Ple d’aquest mes de novembre.

Amb aquesta decisió es pretén enaltir la figura de l’esportista compostel·lana que és, "sens dubte, una de les millors futbolistes de la història de la nostra ciutat, del nostre país i del conjunt de l’estat." La futbolista compostel·lana, que actualment juga al Beijing BG Phoenix de la Superlliga xinesa, ha sigut la primera futbolista espanyola que va jugar com a internacional a la Champions el 2014, i va ser també la primera a guanyar la màxima competició continental.

La relació amb Santiago ja va quedar evidenciada al 2015 quan Boquete va ser l’escollida per fer el pregó de les festes de l’Apòstol, en un discurs en el qual va apel·lar al seu orgull per portar el nom de Compostel·la pel món. Després de conèixer-se la decisió, la mateixa Vero Boquete va fer servir el seu compte a la xarxa social Twitter per agrair aquest reconeixement: "Emocionada, orgullosa, feliç i sobretot agraïda", ha escrit.

De Primera a Tercera

Al Sán Lázaro, el futur estadi Vero Boquete, hi juga tradicionalment el Compostel·la, conegut com el 'Compos', que va tenir la seva època brillant en els 90, quan va militar a Primera. Ara juga a Tercera Divisió, després que l’any passat no aconseguís l’ascens de categoria en els ‘play-off’.

Notícies relacionades

Boquete, nascuda fa 31 anys a Santiago, es va iniciar com a futbolista en el modest club del Xuventu Aguiño de Riveira. Va ser una de les futbolistes més destacades de l’Espanyol, abans de passar al futbol nord-americà. Va tornar a Europa al fitxar pel Frankfurt, amb el que va guanyar la Champions. També ha sigut jugadora del Bayern i del París Saint-Germain. És la capitana de la selecció espanyola.

Els precedents

No és el primer camp de futbol batejat a Espanya amb el nom d’una dona, però sí el primer que ha acollit històricament partits de la màxima categoria. Entre els precedents hi ha petits estadis, com el de Vilagarcía de Aurosa (Pontevedra), que porta el nom de la futbolista Mari Paz Vilas. A Mallorca hi ha dos camps batejats en honor a futbolistes dones, el d’Andratx es diu Melisa Nicolau i el de Felanitx, Mariona Caldentey, la futbolista del Barça. Amelia del Castillo té dedicat el camp de Pinto, a Madrid.