DECIDIRÀ EL SUPREM

El cas contra Benzema continua obert a França

El Tribunal d'Apel·lació de París rebutja el recurs del davanter blanc perquè s'anul·lés el procediment contra ell per un presumpte xantatge al futbolista Valbuena

benzema

benzema / JAVIER SORIANO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal d’Apel·lació de París va rebutjar aquest dijous l’anul·lació del procediment contra Karim Benzema i cinc persones més imputades per un intent de xantatge al futbolista Matthieu Valbuena, i el davanter madridista recorrerà ara al Suprem, segons informa la defensa del jugador.

Els advocats del davanter madridista i dels altres cinc acusats havien demanat al tribunal que invalidés la investigació perquè, segons el seu parer, estava "viciada" per la intervenció d’un policia infiltrat, que es va fer passar per emissari de Valbuena per identificar els qui li feien xantatge amb un vídeo sexual.

El policia

Per la defensa, va ser el policia que va provocar la infracció amb la seva actuació. A favor seu jugava el fet que, el juliol del 2017, el Suprem havia anul·lat la decisió d’un altre tribunal que ja havia validat la investigació. En declaracions a Efe, l’advocat de BenzemaSylvain Cormier, va considerar que aquest revés per al seu client resulta d’"una disputa de camarilles" entre diferents instàncies judicials.

Notícies relacionades

A més, va explicar que formalitzaran un recurs perquè siguin els magistrats del Tribunal Suprem els que es pronunciïn de manera definitiva.  Cormier, que encara no coneix el fons de l’argumentació del dictamen de la cort d’Apel·lació, va aventurar que el procediment romandrà "congelat" fins a la decisió del Suprem, una cosa que podria trigar, ja que l’última vegada que es va ocupar del cas va caldre esperar un any.

Sense selecció

De tota manera, va considerar que això no hauria de repercutir necessàriament sobre la situació esportiva de Benzema, que no ha tornat a ser convocat per la selecció francesa des que va esclatar l’escàndol pel presumpte intent de xantatge a Valbuena el 2015.

Temes:

Karim Benzema