CHAMPIONS: GRUP C

Nàpols i PSG prenen aire amb l'empat (1-1) i el daltabaix del Liverpool

La classificació en el 'grup de la mort' queda oberta fins i tot per a l'Estrella Vermella

zentauroepp45783119 insigne psg181106223218

zentauroepp45783119 insigne psg181106223218 / Andrew Medichini

1
Iosu de la Torre

Res està decidit en el C, el grup de la mort perquè aquesta nit el futbol ho ha volgut així. L’empat Nàpols-PSG (1-1) i la sorprenent derrota del Liverpool a Belgrad (2-0) deixa obert l’horitzó. El Liverpool i el Nàpols sumen sis punts; el PSG, 5, i l’Estrella Roja, 4.

L’estadi de San Paolo reunia tots els ingredients per a un duel gegantí, apassionant. Arribava el PSG de Neymar i Mbappé, amb l’uruguaià Cavani a l’armari, però amb l’hiperitalià Buffon sota els pals, a la casa actual de Carlo Ancelotti, entrenador amb vestit i corbates al Parc dels Prínceps, antecessor de Thomas Tuchel. Tots grans coneguts, dels que es respecten abans del banquet i es fan una abraçada educada en el comiat. Duel entre dos rivals respectuosos fins que esclata la polèmica. La imatge d’Ancelotti esbroncant l’àrbitre pel gol parisenc en el minut afegit, abans del descans, resumia la indignació italiana, perquè se li esquerdava l’estratègia.

Bernat canta el seu gol després de l’assistència de Mbappé / CARLO HERMAN (AFP)

Fins aquell instant del gol de Bernat (superat el 46 en el cronòmetre), el Nàpols havia contingut el PSG. Havia rebaixat la llum dels bessons Mbappé i Neymar, molt actiu però sense gol, i, no obstant, una fuetada del francès va trencar el pla d’Ancelotti. O el va accelerar, com va certificar el setge a la porteria de Buffon durant molts minuts amb ocasions de Mertens, Callejón i Fabián, recompensat amb el gol d’Insigne de penal rere una emparedat a Callejón.

En aquell minut 63 va acabar el PSG atrinxerat, amarrategui. Una imatge, no obstant, distorsionada. Perquè va continuar la batalla fins al final, resignats els dos equips amb el repartiment del botí. El gran damnificat d’aquesta quarta jornada en el grup C és el Liverpool. La guerra per la classificació continuarà oberta fins al final. Ningú hi està descartat. Fins i tot no ho està l’Estrella Roja.

Nàpols, 1 - PSG, 1

<strong>Nàpols: </strong>David Ospina, Nikola Maksimovic (Elseid Hysaj, m. 76), Raúl Albiol, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Allan, Marek Hamsik, Fabián (Piotr Zielinski, m. 71), José María Callejón, Dries Mertens (Adam Ounas, m. 81) i Lorenzo Insigne.