EL PARTIT DE DILLUNS

L'Espanyol vol continuar «donant motius» perquè la gent vagi a Cornellà

El conjunt de Rubi s'enfronta a un Athletic que arriba amb el segell del rei de l'empat com a visitant

espanyol-entrenament

espanyol-entrenament

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

Els dilluns no són dies ni per estar al sol ni per desplaçar-se, de nit, a veure partits de futbol. I això ho sap bé l’Espanyol, que va lluitar la temporada passada perquè li programessin els partits en altres jornades, que de divendres a diumenge hi ha prou hores per disputar un partit de futbol. Ja que aquest dilluns, en canvi, toca cita al RCD Stadium i ni més ni menys que contra un equip tan històric com enganyós quant a resultats i classificació a la Lliga. L’Athletic continua sent molt Athletic, tot i que lluiti ara més per eludir el descens que per lluitar, com el quadro periquito, per una posició europea.

Y ¿per què? Doncs molt senzill, guanyar el que es diu guanyar, no guanyen però, en canvi, són els reis de l’empat com a visitant. Lluny de San Mamés encara no coneixen el significat de la derrota, però tampoc el de la victòria, allà on van empaten, fins i tot quan van visitar el Camp Nou i van sorprendre el Barça (1-1).

“L’Athletic ha empatat molts partits. Ningú els ha guanyat fora de casa. Però nosaltres volem fer-ho pel que serà un partit molt complicat”

Rubi

Entrenador de l’Espanyol

Per aquesta raó, el partit d’aquest dilluns (21.00 hores Movistar+ i Gol TV) és diferent si és possible per a un Espanyol que mesura els partits a casa per victòries, treballades, cop a cop, gol a gol, si s’exceptua el triomf contra el Vila-real (3-1). Per aquesta raó, i en boca del seu entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi, tot i que sigui dilluns, tot i que hi hagi el temor que el camp no estigui amb l’assistència desitjada, el seu equip no vol ni sentir parlar de la teoria lleona, la d’amarrar un empat de la forma que sigui. “L’Athletic ha empatat molts partits i en una Lliga de tres punts els situa a la part baixa de la taula. Ningú els ha guanyat fora de casa seva. Però nosaltres volem guanyar i no empatar, i per això crec que serà un partit complicadíssim”.

No hi ha partit fàcil

Notícies relacionades

El pronòstic de Rubi sembla incontestable. No hi ha partit fàcil, ni per a l’Espanyol, ni per a l’Athletic, ni per a ningú. Fa una setmana, abans de la derrota a la Copa (contra el Cadis per 2-1) els blanc-i-blaus gairebé tocaven amb la punta dels dits el lideratge provisional a la Lliga i quan l’àrbitre es disposava a xiular el final del partit, el Valladolid els va empatar, en el que, sens dubte, va ser una gerra d’aigua freda, perquè quan s’està a dalt de la taula, com ocorre ara, ningú vol baixar d’una carrossa que es decora amb els colors de la bandera blava i les estrelles d’Europa. I l’Espanyol no vol ser menys: “No hem de pensar que podem aconseguir la cinquena victòria a casa, si no que hauria de ser una més. Si guanyem sabem que estarem unes setmanes més a dalt de tot de la classificació”, segons Rubi, que suposa una causa més per no abraçar-se a la teoria blanc-i-vermella de l’empat.

I un motiu perquè l’afició periquita s’oblidi que és dilluns i s’animi a acostar-se a Cornellà com si fos dia festiu. “Estem donant motius perquè la gent vingui a veure’ns”. El repte d’una cinquena victòria és prou al·licient per no quedar-se a casa.

Junta d’accionistes

El Consell d’Administració de l’Espanyol ha convocat aquest diumenge la junta general ordinària i extraordinària d’accionistes per al dimecres 5 de desembre (avantsala del pont de la Constitució) a les 11.30 hores a l’Auditori de Cornellà (carrer Albert Einstein, número 51).