El conjunt d'Eusebio guanya per 0-1 el València amb un gol de Pere Pons

girona

girona / JOSE JORDAN (AFP)

3
Jordi Danés /València

Un recital de parades de Bounou i un gol d’oportunisme de Pere Pons van obrar el miracle a Mestalla el dia que ningú donava un sol euro pel Girona, amb la baixa de set titulars, un onze de circumstàncies i quatre jugadors del Peralada, el filial, a la banqueta. Els jugadors d’Eusebio  van sumar tres punts que els permeten escalar a la zona tranquil·la de la classificació al mateix temps que van fer més gran la ferida del València, que encara no ha guanyat davant de la seva afició i va acabar el partit esbroncat.

El Girona va iniciar la trobada amb bon peu i un control de la situació fins a cert punt sorprenent tenint en compte no només les baixes amb què Eusebio va haver d’afrontar el partit, si no que Marcelino va intentar donar-li d’entrada un pas de rosca posant més pólvora de l’habitual, començant per la situació de Wass en el lateral dret. El tècnic del Girona va deixar la inspiració ofensiva en els peus de Doumbia, Patrick Roberts i Borja García, més actius en la primera mitja hora de partit que no en el tram final de la primera meitat en el qual el València va inclinar clarament el camp cap a la porteria d’un inspiradíssim Yasinne Bounou.

La gestió del partit

Els catalans van gestionar molt bé els 30 primers minuts, amb possessions interessants i el València molt lluny de l’àrea i buscant el seu lloc a Mestalla. El poc perill local va arribar per les incursions per l’esquerra de Guedes, a qui Porro va tenir problemes per contenir. Malgrat que Bounou va intervenir en rematades de Coquelin (m. 13) i Santi Mina (m. 21), el València va caminar molt espès en tres quartes parts de camp. No obstant, en una acció aïllada, els jugadors valencianistes van aconseguir l’1-0 que el VAR posteriorment va invalidar quan el Girona ja estava a punt de treure de centre. L’assistència de Gayá, que va finalitzar en un autogol de Bernardo després de desviar un xut de Kondogbia que es perdia fora, s’havia perdut més enllà de la línia de fons sense que ningú a Mestalla (sí a les Rozas) ho hagués vist.

Lluny de ser un cop anímic per als locals, el gol anul·lat els va activar i els últims 15 minuts van ser un monòleg del València. Va aparèixer Bounou per dues vegades per salvar l’1-0, sobretot en un cop de cap de Rodrigo (m. 41) i posteriorment per evitar una rematada de Guedes quan el gol semblava inevitable (m. 43) i que va acabar amb una rematada de Santi Mina en la fusta. El descans va ser un gran alleujament per al Girona, que va acabar amb gairebé els 11 jugadors penjats del travesser.

El gol de la victòria

Després del descans, el Girona va aprofitar la primera ocasió que va tenir i Pere Pons va agafar el rebuig de Neto després d’un tir de Patrick Roberts per fer el 0-1. El pitjor d’aquesta gran notícia és que encara quedaven 42 minuts més l’ampliació per davant i que estava escrit que el partit se li faria molt llarg als d’Eusebio. Així va ser, però els blanc-i-vermells van saber patir com mai i van trobar el porter Bounou en el jugador clau del partit amb intervencions descoumunals.

Eusebio va fortificar aviat la defensa amb la sortidad’Alcalá  per Doumbia. El Girona va fer pinya i el València va atacar fins a la desesperació, però va acabar trasbalsat amb la solvència defensiva visitant i sobretot amb el porter marroquí que va afegir tres mans salvadores a les dues que ja va treure en la primera part. La primera, en un tir a boca de canó de Rodrigo que es va quedar sol davant del porter (m. 55). La segona, en un cop de cap de Santi Mina que Mestalla ja celebrava com l’1-1 (m. 68) i l’última en una falta de Guedes que també semblava que es colava de manera irremeiable quan es complia el minut 3 de l’ampliació.

La fitxa del partit

<strong>València:</strong> Neto (5); Wass (6), Garay (6), Gabriel Paulista (6), Gayá (6); Guedes (7), Coquelin (5), Kondogbia (5), Carlos Soler (5); Rodrigo (5) i Santi Mina (5). <span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Canvis:</strong> Batshuayi (5) per Carlos Soler (m. 73), Gameiro (s.q.) per Coquelin (m. 84) i Ferran (s.q.) per Was (m. 85).<strong> </strong></span><span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Tècnic:</strong> Marcelino (6).</span>