RELACIONS AMB LA MÀFIA

Dos anys de presó per a l'excampió del món Vincenzo Iaquinta

El pare de l'exfutbolista ha sigut sentenciat a 19 anys de reclusió

iaquinta

iaquinta

1
Es llegeix en minuts

 El Tribunal de Reggio de l’Emília (nord d’Itàlia) va condemnar aquest dimecres a dos anys de reclusió l’exjugador italià Vincenzo Iaquinta, campió del món amb Itàlia el 2006, en l’àmbit d’un procés relacionat amb l’associació mafiosa calabresa Ndrangheta.

Iaquinta estava acusat de possessió irregular d’armes encaminada a facilitar els negocis de l’Ndrangheta, i el Tribunal italià li va infligir una condemna de dos anys, després que la Direcció Antimàfia (DDA) italiana demanés sis anys de presó, segons van informar els mitjans locals.

La reducció de la pena

El Tribunal del nord va reduir la sanció a l’exfutbolista al no acceptar l’acusació de participació en negocis mafiosos, mentre que va castigar el pare de Iaquinta, Giuseppe Iaquinta, amb 19 anys de reclusió.

La lectura de la sentència, transmesa en directe per un diari local, va ser rebuda de forma polèmica per la família Iaquinta, amb Vincenzo i Giuseppe que se’n van anar del tribunal titllant els jutges de "ridículs" i cridant "és una vergonya". El procés, anomenat Aemilia, involucra 148 persones, 34 de les quals acusades d’associació mafiosa, i es refereix a unes activitats il·legals desenvolupades per l’Ndrangheta al nord d’Itàlia.

L’historial esportiu

Notícies relacionades

Iaquinta, nascut fa 38 anys a Crotone (Calàbria, sud), va marcar 109 gols en la Serie A italiana (Primera Divisió), lluint-se primer a l’Udinese, on va estar del 2000 al 2007, i després a la Juventus, que va comptar amb el davanter del 2007 al 2012.

Internacional italià del 2005 al 2010, Iaquinta va disputar 40 partits amb la selecció 'azzurra', amb la qual es va coronar com a campió del món a Alemanya 2006 en guanyar la final en la tanda de penals contra França.