DETINGUTS DIMARTS

El jutge deixa en llibertat sense mesures Andreu Subies

L'exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol, José Contreras, també ha quedat lliure

aguasch45688155 graf8006 barcelona  30 10 2018   la guardia civil est  regis181031183218

aguasch45688155 graf8006 barcelona 30 10 2018 la guardia civil est regis181031183218 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts

El jutge Santiago Pedraz ha deixat en llibertat sense mesures cautelars l’expresident de la Federació Catalana de Futbol i actual vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, Andreu Subies, segons ha confirmat Europa Press. Així mateix, l’exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol (FCF) José Contreras Arjona, també detingut dimarts, ha quedat, així mateix, en llibertat.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, Contreras ha quedat en llibertat després de declarar davant del magistrat de l’Audiència Nacional, que va ordenar el seu arrest dins del ‘cas Soule’, que va comportar la detenció de l’expresident de la RFEF Ángel María Villar.

Els altres investigats

Subies va declarar a continuació, després de fer-ho Contreras i tres investigats més en la causa relacionats amb ell però que no van ser arrestats. Es tracta d’Albert Baza, exsecretari general de la federació catalana; José María Castillón, administrador general de la RFEF, i Miguel Pardo, gerent de la Mutualitat de Futbolistes de la Federació de Futbol (Mupresfe).

A aquestes cinc persones se’ls investiga per una presumpta desviació de diners de la Mupresfe a la federació catalana, que després va atorgar contractes presumptament inflats d’obres a les seus territorials a societats vinculades a Contreras.

Operació policial

En l’operació duta a terme dimarts per la Guàrdia Civil es van practicar, a més de les dues detencions, sis registres, un dels quals, a la seu de la FCF.

Notícies relacionades

Subies va ser president de la Federació Catalana de Futbol entre el 2011 i el juliol del 2018, quan va dimitir per anar com a vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, dirigida per Luis Rubiales després del cessament de Villar per la seva detenció per la presumpta desviació de fons a l’entitat.

L’operació deriva de la investigació sobre el saqueig milionari, d’almenys 45 milions d’euros, a les arques de la RFEF durant el mandat de Villar, que va ser detingut el juliol del 2017 i va estar deu dies en presó provisional fins que va abonar una fiança de 300.000 euros.