COMMOCIÓ EN LA PREMIER

Dol a Leicester: «És el dia mes negre del nostre club»

El president del club, Vichai Srivaddhanaprabha, mor a l'estavellar-se el seu helicòpter al costat de l'estadi

rpaniagua45658370 people  l  add flowers to a growing pile of tributes outside181028205207

rpaniagua45658370 people l add flowers to a growing pile of tributes outside181028205207 / BEN STANSALL

3
Es llegeix en minuts
Enric Gil

“He vist el primer equip plorant aquesta nit”. Així s’expressava el comentarista de futbol de la BBC, Ian Stringer, poc després de conèixer-se l’accident de l’helicòpter del propietari tailandès del Leicester City. Encara no se sabia la identitat de les víctimes però una d’elles podia ser el president del club, que tenia el costum de pujar a l’aparell des de peu de camp al final dels partits a casa.

L’estadi dels anglesos, el King Power, va viure una “tragèdia” en paraules de l’entrenador del club, Claude Puel. Al voltant de tres quarts de nou del vespre, una hora després que acabés el partit contra el West Ham, l’helicòpter del propietari del Leicester City va enlairar-se només uns metres per després caure al costat de l’estadi. Es va estavellar al’aparcament  a prop de la cantonada sud-est del terreny i va explotar en flames.

En flames

Si bé no hi ha una declaració oficial sobre qui era a bord, la BBC va informar citant una font pròxima a la família Srivaddhanaprabha que el president del club, de 60 anys, era una de les víctimes. La policia local està treballant amb la de comtat de Leicestershire, que va demanar “paciència”. La cadena Sky també ha informat que el president anava acompanyat d’unes altres cinc persones.

“És una tragèdia. 
Penso molt en les víctimes i les seves famílies”, diu el mànager Claude Puel

Poc després de l’accident, els serveisd’emergència  van acudir al lloc, i alguns jugadors i personal de Leicester van viure moments de gran impacte emocional.

També ho van veure alguns aficionats, com Tim Acott, un abonat del club, que explicava en la versió digital del ‘Telegraph’: “L’helicòpter va sortir de l’estadi ja girant en espiral fins que va colpejar contra el terra amb una gran explosió. Tot va esclatar en flames. És terrible, encara estic tremolant”.

“És el dia més negre del nostre club (...) Només podem recordar ara totes les coses bones que fan (el propietari i el seu fill) per l’equip”, va declarar l’exjugador del Leicester City, Matt Piper, a la Ràdio 5 anglesa.

¿Què va fallar?

Després de l’accident van aparèixer informes no confirmats que la causa va ser en un error mecànic, però els detalls encara eren escassos un dia després del succés. La Unitat d’Investigació d’Accidents Aeris (AAIB, les seves sigles en anglès) ha agafat les regnes de les indagacions per determinar les circumstàncies del sinistre. El cert és que els rumors creixen a causa del silenci policial i del mateix club.

Amb el món del futbol recuperant-se de les notícies, centenars de simpatitzants es van ajuntar aquest diumenge a prop de l’estadi per col·locar flors, samarretes i bufandes a l’esplanada. Una gran imatge del déu hindú Ganesh, la religió del president, destacava entre els rams.

Minuts de silenci

Notícies relacionades

Jugadors de Leicester van tuitejar missatges de recolzament dirigits a la família Srivaddhanaprabha. El club va cancel·lar els entrenaments, va ajornar el partit que l’equip femení havia de jugar contra el Manchester United  i va demanar a la federació anglesa (FA) que el partit de la Copa Carabao de la nit de dimarts contra Southampton es posposi.

Els partits de la Premier League de diumenge finalment es van jugar, però van guardar un minut de silenci i els jugadors van portar braçalets negres. El mànager de Leicester, Claude Puel, va parlar de la seva tristesa per la notícia a la cadena France Info: “És una tragèdia per al club”. “Penso molt en les víctimes i les seves famílies i estic terriblement trist”, va afegir.