QUEIXA DE L'ESPORTISTA

La tiradora Fátima Gálvez denuncia discriminació masclista en el seu esport

La doble diploma olímpic es retira del Gran Premi Costa del Sol al no deixar-la participar en la mateixa categoria, i amb millors premis, que els homes

fatima

fatima

1
Es llegeix en minuts

La tiradora Fátima Gálvez ha denunciat que ha patit "discriminació masclista" en el Gran Premi Costa del Sol celebrat aquest diumenge en el Club de Tir Olímpic de Jarapalo (Màlaga), una competició regida pel reglament de la Federació Internacional de Tir.

Gálvez, en els seus comptes en xarxes socials, ha explicat que es va inscriure en categoria de dames i que la seva "sorpresa" va arribar quan després d’acabar segona en la fase de classificació, els jutges van decidir deixar-la fora de la final general i la van instar a competir en la final femenina "en la qual els premis en joc són molt menors i el nivell competitiu també baixa", ha afirmat.

En aquest punt Gálvez va consultar al jurat la situació i el motiu que li van donar els jutges per excloure-la de la final general va ser "una deliberació posterior a la participació, no una norma establerta abans de l’arrencada de la prova, una reglamentació que "no apareixia especificada en els cartells anunciadors ni va ser comunicada en el moment de la inscripció".

Situació problemàtica

Notícies relacionades

Gálvez, amb dos diplomes olímpics amb Espanya, a Londres 2012 i a Rio 2016, va asseverar que va ser una situació "problemàtica" que mai s’havia trobat abans en la seva trajectòria en el tir. "La igualtat és total en el tir, on homes i dones compartim podis sense problema i fins i tot amb orgull. Aquests són els valors del nostre esport, i no els que altres intenten imposar", va emfatitzar.

Per tot això, va afegir que "després de la desagradable situació" que es va trobar en el Club de Tir Olímpic de Jarapalo, per la seva "dignitat" i la de les seves companyes, es va veure obligada a "renunciar a la competició", de la qual va marxar sense participar ni en la final general ni en la final de dames", una cosa que va fer que estigués "profundament decebuda".