EN HORES BAIXES

El mític Caminero s'enfronta a quatre anys de presó per blanqueig

L'exfutbolista i exdirector tècnic de l'Atlètic s'asseu aquest dilluns al banc dels acusats

ENTRENAMIENTO REAL VALLADOLID, 13 FEBRERO 08

ENTRENAMIENTO REAL VALLADOLID, 13 FEBRERO 08 / MIGUEL ANGEL SANTOS

1
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista José Luis Pérez Caminero s’asseu des d’aquest dilluns a la banqueta de l’Audiència Provincial de Madrid per ser jutjat juntament amb 14 acusats més per presumptament blanquejar diners procedents del narcotràfic, fets pels quals s’enfronta a quatre anys de presó. La Fiscalia demana també sis anys per als tres presumptes capitostos de la xarxa, Eduardo H. J., Jorge B. H. i Francisco D. S., mentre que per a la resta sol·licita la mateixa pena que per a Caminero.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, un dels acusats, Eduardo H. J., utilitzava una joieria, que ell mateix regentava al districte madrileny d’Usera, com a centre de recepció dels diners que una organització colombiana i una de mexicana obtenien del tràfic de cocaïna, segons el relat del fiscal. Els diners eren entregats a la joieria en bitllets de petit valor (5, 10, 20 i 50 euros); posteriorment eren retirats del local i bescanviats en diferents llocs per altres d’alt valor (100, 200 i 500 euros) i després eren transportats a l’estranger, principalment a Colòmbia i a Mèxic.

La detenció

Pérez Caminero va ser detingut el 8 de juny del 2008 a la glorieta de Rubén Darío quan al seu vehicle transportava 58.500 euros en bitllets de 500 euros suposadament procedents de la trama. Les entregues dels diners es feien a la rebotiga de la joieria, on anaven "nombroses persones no identificades que portaven bosses de plàstic amb els diners en efectiu".

L’exfutbolsita contactava "assíduament" amb un dels líders de la trama, Francisco D. S., per fer "tasques de canvi" de bitllets de petit valor per bitllets de gran valor. Francisco D. S. li proporcionava "amb regularitat" a Caminero diferents quantitats de diners perquè les bescanviés per bitllets de 200 i 500 euros.

Més implicats

Notícies relacionades

En ocasions, el mateix Pérez Caminero s’oferia per fer el canvi, i tots dos havien acordat a finals de febrer i principis de març del 2009 bescanviar un total de 150.000 euros.

En aquestes tasques també hi participaven el treballador d’una notaria situada a la plaça d’Espanya de Madrid, Luis Óscar M. C., a més de directius de sucursals bancàries, Alfonso M. G., Juan Carlos G. H., i Carlos Juan P. V. La quantitat intervinguda per la Guàrdia Civil als diferents implicats ascendeix a 1.854.550 euros.