HANDBOL

El Barça debuta contra l'Al-Najma al Mundial de clubs

L'equip de Xavi Pascual defensarà el seu títol a partir d'aquest dimarts a Doha

El FC Barcelona Lassa defensarà el seu títol de campió de l’any passat en la 12a edició de la Super Globe o Campionat del Món de Clubs que des de demà dimarts, fins divendres, dia 19, es disputarà a Doha (Qatar), on l’equip de Xavi Pascual aspira al seu quart títol de la competició.

jcarmengol45360607 graf1102  barcelona  06 10 2018   el jugador del bar a lassa181015172524

jcarmengol45360607 graf1102 barcelona 06 10 2018 el jugador del bar a lassa181015172524 / ALBERTO ESTEVEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona obrirà la Super Globe, el Mundial de clubs, que es disputarà al Duhail Sports Hall de Doha, contra l’Al-Najma de Bahrain en el primer partit de quarts de final, aquest dimarts (12.00 hores espanyola). Si venç, s’enfrontarà en semifinals, dimecres, al vencedor del Montpeller-Hammamet tunisià per un lloc a la final de divendres.

Serà la cinquena presència dels catalans en el torneig després de guanyar el títol el 2013, 2014 i 2017. No va participar el 2016 i va caure en semifinals contra el Füchse Berlín (26-25) el 2015, i va finalitzar tercer.

En aquesta edició, a més del FC Barcelona hi participenel Hammamet de Tunísia, subcampió de la Copa de l’Àfrica;l’Al-Najma Club de Barhain,  campió de la Lliga Asiàtica de clubs;l’Universitat de Sidney (Austràlia), guanyador de la Copa de Campions d’Oceania;l’Handebol Taubaté  del Brasil, vencedor del Campionat Panamericà de clubs; i el Montpeller, guanyador de l’última Lliga de Campions Europea.

També hi seranl’Al Sadd  de Qatar, com a club amfitrió, i el Füchse Berlín alemany, vencedor del torneig el 2015 i 2016, que ho farà, en qualitat de convidat.

El Barça va arribar a Doha directament des de Bielorússia, on dissabte va jugar el partit de la cinquena jornada de la Lliga de Campions a la pista del Meshkov Brest bielorús, aconseguint la seva quarta victòria consecutiva (21-29).

En cas de victòria sobre l’Al-Najma, l’equip blaugrana podria trobar-se al seu camí el Montpeller (rival del Hammamet a quarts), vigent campió d’Europa i que figura en el grup del Barça en l’actual Champions. Fa només dues setmanes, el conjunt de Xavi Pascual va derrotar sense problemes al Palau Blaugrana l’equip francès, que a més és cuer en el grup, sense cap victòria en cinc partits.

Xavi Pascual, alerta

Notícies relacionades

Per a Xavi Pascual, entrenador del Barça, el debut davant de l’Al-Najma no serà fàcil perquè “ells són la base de la selecció de Bahrain”. “És un equip molt agressiu i utilitza els dos sistemes defensius, tant en ‘sis-zero’ com en ‘cinc-un’, però un dels seus perills més grans és que la seva forma de joc s’allunya dels paràmetres de com juguem a Europa, i això sempre suma dificultat”, va advertir ‘Pasqui’.

L’equip blaugrana va completar aquest dilluns l’entrenament previ al partit i es va exercitar en una pista annexa del Duhail Sports Hall per preparar els últims detalls del partit. El tècnic també va analitzar els possibles punts febles de l’equip de Bahrain: “Potser té una carència en el llançament exterior, però té bons jugadors en l’un contra un i normalment els seus partits comporten moltes exclusions, hem d’estar preparats”.

Cuadro de la competició

<strong style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Quarts de final</strong>

Temes:

Handbol