EL TRIATLÓ DE BARCELONA

Jordi García i Laura Gómez, vencedors per primera vegada

L'onatge del mar impedeix que es disputi el segment de natació

noticiatrisantander17

noticiatrisantander17

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els triatletes Jordi García, amb un registre d’1h.27:29 en categoria masculina, i Laura Gómez, amb un crono d’1h.37:57, en la femenina, es van imposar aquest diumenge en la categoria Elit de la distància olímpica de l’11a edició del Barcelona Triatló by Santander.

La participació de 4.100 corredors (1.025 de femenins) de 30 països l’ha convertit en el primer d’Espanya quant a competidors, aconseguint un nou rècord de la prova.

La temperatura a la sortida era de 17ºC, amb cel cobert, amenaçant pluja i un vent de l’est (Llevant) de 24 km/h que provocava onades d’uns dos metres. Això ha fet que l’organització de la prova, que s’havia d’obrir amb la natació en la distància olímpica (1.500 metres), hagi suspès per la seguretat dels participants aquest segment.

Així, a les 8.25 hores, la comissionada d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, ha donat la sortida als competidors per al segment de ciclisme en ruta (40 km).

En Elit masculina, el badaloní Jordi García, de 26 anys, ha culminat una gran temporada després de guanyar la medalla d’or a la Copa d’Europa de València, plata en el Campionat d’Espanya Triatló Esprint i bronze en els Jocs del Mediterrani. No ho ha tingut fàcil pel nivell dels seus rivals. Així en el segment de ciclisme (40 Km.), ha sigut quart amb 53:46, però ha vençut en la carrera en ruta de 10 Km. (31.33).

Això li ha servit per superar en 1:13 en temps absolut al jove triatleta barceloní Guillem Montiel, cinquè en el Campionat d’Espanya Júnior de 2017 i actualment becat en el CAR de Sant Cugat del Vallès. Montiel ha vençut en la prova ciclista amb 53:40 i ha sigut segon en la carrera de 10 Km. (32.43). La tercera posició del podi ha sigut per al barceloní Francesc Godoy, dues vegades guanyador d’aquesta prova i campió d’Espanya de totes les categories, que ha totalitzat 1h.29:14, a només 32 segons de Montiel.

De tercera a primera

En categoria femenina, la triatleta catalana Laura Gómez, de 24 anys i subcampiona d’Europa de duatló i subcampiona del món de triatló cros, s’ha pres la venjança del seu tercer lloc de l’any passat amb un veritable recital. Gómez ha guanyant la carrera ciclista amb un gran crono de 56:40 i en la prova a peu ha sigut tercera, amb 38:42, aconseguint un avantatge de 5:09 sobre la gironina Anna Flaquer, segona, amb 1h. 42.06, i que ha guanyat en els 10 Km. amb 37:06.

Notícies relacionades

La tercera posició ha sigut per a la vigatana Marta Sánchez, vencedora l’any passat i que al maig va ser medalla de plata a la Copa d’Europa d’Olsztyn (Polònia), marcant un temps absolut d’1h.43:19

D’altra banda, el doble campió mundial de marató, el sorià Abel Antón, de 55 anys, formant equip amb dos triatletes populars, ha vençut amb un temps conjunt de 50:55 en la categoria Sprint per relleus, traient-se l’espina del segon lloc de l’any passat.

Classificacions

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">Categoria Masculina:</span>