LA CHAMPIONS D'HANDBOL

El Barça es revenja àmpliament del Montpeller

L'equip blaugrana derrota el vigent campió (35-27) i es manté líder al 'grup de la mort'

jcarmengol45359561 graf1077  barcelona  06 10 2018   el jugador del montpellier181006165920

jcarmengol45359561 graf1077 barcelona 06 10 2018 el jugador del montpellier181006165920 / ALBERTO ESTEVEZ

2
Joan Carles Armengol

El Barça segueix la seva bona ratxa a la Champions d’handbol. Prenent-se una bona revenja de l’eliminació soferta l’any passat en els vuitens de final, l’equip blaugrana ha derrotat aquest dissabte al Montpeller per 35-27 (18-13 al descans), i s’ha refermat al primer lloc del grup A, l’anomenat ‘grup de la mort’ en la màxima competició continental, amb tres victòries en els quatre partits que ha jugat fins al moment.

Després de la seva derrota inicial a la pista alemanya del Rhein Neckar Löwen per un sol gol (35-34), el grup de Xavi Pascual ha posat la directa, amb victòries contra el Veszprem (31-28), a Kristianstad (25-44) i, aquest dissabte, contra l’actual campió d’Europa, que ha notat les absències per lesió del central Diego Simonet, el lateral Jonas Truchanovicius i l’extrem Michael Guigou, però, sobretot, el traspàs del pivot Ludovic Fàbregas des del club francès al català. Fàbregas ha sigut una de les figures locals per infligir-li al Montpeller la seva quarta derrota consecutiva en la competició, en la primera ocasió des de l’actual format de ‘final four’ (la temporada 2009-10) en què el vigent campió comença la temporada de la defensa del títol amb quatre ensopegades consecutives.

De principi a final

El Montpeller va ser l’equip que la passada temporada va deixar al Barça ancorat, per primera vegada en molts anys, en els vuitens de final de la Champions, gràcies a un 28-25 en l’anada que la màgia del Palau no va poder subvertir (30-28) en la tornada. El conjunt francès va evolucionar després fins a la final de quatre de Colònia, que també va guanyar davant de tots els favorits.

Però el Palau se li ha fet cada vegada una barrera infranquejables (ha perdut en les seves sis visites) i el Montpeller no ha pogut revertir aquesta estadística en un partit disputat davant de pocs espectadors (2.642), però jugat amb una gran intensitat pel conjunt de Pascual, que ha imposat el seu fons d’armari més gran i la classe dels seus jugadors disponibles; tots menys el capità Víctor Tomàs, baixa per una lumbàlgia, i que ha deixat el braçalet a Raúl Entrerríos.

El Barça ha dominat de principi a final el partit, amb un avantatge ja de sis gols en el minut 13 (10-4) que, amb petites alternatives, ha sigut capaç de mantenir i fins i tot d’ampliar en algunes fase del xoc, decantat sempre cap al bàndol local, que ha arribat a tenir un màxim avantatge de nou gols (34-25) a tres minuts del final.

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>35 - Barcelona Lassa (18+17): </strong>Pérez de Vargas (1); Aleix Gómez (3), Mem (3), Palmarsson (2), Fàbregas (6), N’Guessan (4), Mortensen (8, 5p), set inicial, Thiagus Petrus (-), Syprzak (2), Sorhaindo (3), Duarte (-), Ariño (1), Entrerríos (1), Andersson (-), Dolenec (1) i Moller (p.s.)</span>