SPECIAL OLYMPICS

La gran festa de l'esport inclusiu arriba a Andorra i a la Seu d'Urgell

Els Jocs reuniran 1.500 esportistes, la majoria de delegacions internacionals

special-olympics-andorra---bsqueda-de-twitter

special-olympics-andorra---bsqueda-de-twitter
special-olympics-andorra---bsqueda-de-twitter

/

1
Es llegeix en minuts

Els Special Olympics de la Seu d’Urgell i Andorra van celebrar aquest dijous a la tarda el seu acte inaugural, amb la presència d’autoritats com ara el president de la Generalitat, Quim Torra, el cap de Govern andorrà, Toni Martí, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el bisbe de la Seu i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

Va ser un acte amb animació i música, on van cantar Beth i Gisela, entre d’altres, i van desfilar els 1.500 esportistes que participaran en els Jocs fins el diumenge dia 7.

D’aquests, 120 provenen de delegacions internacionals de països com Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, l’Índia o el Marroc.

Els Special Olympics són una gran festa per donar visibilitat a l’esport inclusiu, segons defensen els seus organitzadors, i alguns esportistes com Pau Gasol Carles Puyol han fet campanya per fomentar la participació i reunir el màxim de voluntaris –s’ha superat el miler.

Notícies relacionades

Les disciplines amb més participants són futbol sala i natació i es repartiran més de 2.402 medalles durant els dos dies de competició.

Els jocs ja han anat escalfant motors amb la torxa olímpica, que ha recorregut diverses poblacions catalanes de la mà de persones vinculades al món social i esportiu, i també d’esportistes que participaran en els Special Olympics.