REAL FEDERACIÓ DE FUTBOL

La Federació concedirà subvencions per a futbolistes embarassades i ajuts per a guarderia

Entre la bateria de mesures impulsades per potenciar la igualtat de les dones futbolistes, també s'inclou l'estudi de modificacions en la política de subvencions per als clubs femenins

undefined45318407 graf9218  las rozas  03 10 2018   la jugadora de la selecci 181003210050

undefined45318407 graf9218 las rozas 03 10 2018 la jugadora de la selecci 181003210050 / Javier Lopez

1
Es llegeix en minuts

La Junta Directiva de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aprovat les condicions perquè les futbolistes puguin accedir a subvencions quan estiguin embarassades i també la posada en marxa d’ajuts per a despeses de guarderia, totes dues a fi de fomentar la igualtat en l’esport.

“Aquesta decisió, històrica, permetrà i fomentarà la conciliació de les esportistes, en la línia precisament de millorar les condicions laborals de totes”, va explicar en un comunicat la RFEF, que va recordar que fa que treballa en aquesta línia des d’agost, quan es va reunir amb els clubs i l’Associació de Futbolistes (AFE).

Entre la bateria de mesures impulsades per potenciar la igualtat de les dones futbolistes, també s’inclou l’estudi de modificacions en la política de subvencions per als clubs femenins que siguin finalistes i semifinalistes de la Copa de la Reina.

El lloc que es mereix

“Des del Comitè de Futbol Femení, un organisme molt potenciat en la Federació per donar-li força al futbol femení i situar-lo al lloc que es mereix, s’han plantejat aquestes iniciatives”, destaca el text.

Notícies relacionades

El president d’aquest Comitè, Rafael del Amo, ha sigut al capdavant de les reunions desenvolupades des de la Federació per aconseguir una millora normativa en les condicions de la dona en el futbol i ha sigut qui ha presentat les mesures al president de la RFEF, Luis Rubiales, que ha presidit aquest dimecres la Junta Directiva.

Segons recorda la RFEF, a finals d’agost ja va transmetre als clubs i a l’AFE “la necessitat d’arribar a acords, com un salari mínim interprofessional, a més d’altres condicions bàsiques a fi que les jugadores de futbol puguin desenvolupar la seva professió en condicions dignes i d’igualtat”, conclou el comunicat.