LA CHAMPIONS D'HANDBOL

El Barça sotmet el Veszprém i suma el seu primer triomf europeu

Mortensen i Mem brillen a l'equip blaugrana, que va oferir una imatge molt sòlida (31-28)

lmendiola45149972 graf9624  barcelona  22 09 2018   el jugador del vezsprem  a180922201646

lmendiola45149972 graf9624 barcelona 22 09 2018 el jugador del vezsprem a180922201646 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça es va refer de la seva ensopegada la primera jornada de la Champions a la pista del Rhein Neckar i amb una línia de joc ascendent va superar el potent Veszprém en la seva visita al Palau Blaugrana (31-28), complint així una de les premisses fonamentals en la competició europea, que és assegurar els partits de casa, especialment en un grup com el blaugrana, batejat com el de la mort.

“Era molt important sumar els primers punts a casa. Teníem molt present la derrota en el primer partit i teníem moltes ganes de guanyar avui”, va admetre el francès Dika Mem, que va transformar en gol els sis llançaments que va fer, i va reconèixer que l’objectiu prioritari al vestidor barcelonista és la Lliga de Campions. “Cada any és important, però més aquest, perquè l’any passat vam fer una Champions bastant dolenta i ara tenim moltes ganes de fer-ho bé”.

Imatge sòlida

L’equip de Xavi Pascual compta encara amb un ampli marge de millora en aquests inicis de temporada. Però la seva imatge va resultar convincent contra el conjunt hongarès i amb contundència i moments brillants en defensa va aconseguir controlar el joc de principi a final, amb avantatges que van arribar, en algunes fases, als sis gols. Els canvis defensius blaugrana i, en especial, el sistema 5-1 que va plantejar en algunes fases el tècnic blaugrana li van complicar la vida al Veszprém, que va acumular moltes pèrdues i va permetre al seu rival desplegar-se amb rapidesa en el contraatac.

Mortensen i Dika Dem van estar especialment inspirats en l’atac barcelonista i a través de l’encert de tots dos, el Barça va anar assentant-se i guanyant confiança sobre la pista, amb Nguessan i Palmarsson també molt actius, mentre al Veszprém van ser l’eslovè Gajic i l’exblaugrana Nagy els més resolutius.

Notícies relacionades

 FC Barcelona: Pérez de Vargas; Víctor Tomàs (1), Mem (6), Palmarsson (3), Fàbregas (1), Thiagus Petrus (-), Ariño (2) –set inicial–, N’Guessan (3), Aleix Gómez (2), Sorhaindo (2), Duarte (1), Mortensen (7, 4p), Entrerríos (1), Andersson (-), Dolenec (2) i Móller (ps)

Telekom Veszprém: Sterbik; Gajic (8, 5p), Nagy (4), Lekai (1), Blagotintsek (-), Ilic (1), Manaskov (-) –set inicial–, Toft Hansen (-), Mackovsek (4), Strlek (4), Tönessen (2), Nilsson (-), Mahé (2), Nenadic (2) i Mikler (ps).

Temes:

Handbol