ESTRENA AL BERNABÉU

El Madrid vol la glòria sense Cristiano

Els blancs inicien la seva etapa contra la Roma buscant revalidar el títol i sacsejar-se la llarga ombra de l'astre portuguès i de Zidane

rpaniagua45089180 real madrid s spanish coach julen lopetegui l  and real madr180918173229

rpaniagua45089180 real madrid s spanish coach julen lopetegui l and real madr180918173229 / GABRIEL BOUYS

3
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote Blanco

Serà estrany per a tothom, aficionats i jugadors. Per primera vegada des del 2009, Cristiano Ronaldo no defensarà la samarreta blanca en la Champions, la competició que ha donat crèdit i llustre al conjunt ‘merengue’ els últims anys –han guanyat les tres edicions passades. La Roma de Monchi Di Francesco, que també va viure un comiat la temporada passada, el de Totti, sensiblement més emotiu que el de Ronaldo, és el primer escull del Madrid en la seva recerca per revalidar el títol europeu per quart any consecutiu.

L’altre gran canvi madridista, el de la banqueta, coparà també l’atenció general. Després del serial premundialista i més enllà d’haver perdut la Supercopa d’Europa contra l’Atlètic, Lopetegui, que compte amb tots els jugadors disponibles per al debut europeu, ha entrat amb el peu esquerre a la banqueta blanca.

Astres alliberats

Segons a la Lliga, amb 10 de 12 punts possibles i sobretot amb la sensació que jugadors com Bale Benzema, una vegada alliberats de la imponent presència de Cristiano, podran rendir per fi al nivell que se’ls pressuposa. L’equip sembla haver-se adaptat amb rapidesa al que els demana el basc. 

Algunes veus discordants van sorgir després del’empat  del cap de setmana passat davant del’Athletic. Hi ha qui retreu a Lopetegui que no hagi alineatCasemiro  en un partit com el de San Mamés, que es pressuposava dur i físic, i de fet ho va ser. Va ser substituït per Ceballos, que venia de patir un gran desgast amb la selecció. Després de les crítiques, el migcampista brasiler tornarà a l’onze aquest dimecres. També s’ha parlat de la no inclusió de Mariano, el flamant fitxatge blanc, ni tan sols en els últims minuts d’un partit en el qual s’escapaven dos punts.

Pal de Ramos a Griezmann

La gran polèmica que plana sobre el tècnic basc és la disjuntiva a la porteria. El debat, que sembla incessant al llarg de l’any, es revifa amb el debut europeu. Lopetegui no ha donat pistes: Keylor va començar com a titular però Courtois ha jugat a la Lliga contra elLeganés l’Athletic i en la roda de premsa prèvia al partit el tècnic no va dir res al respecte. “No diré cap nom. Estem ben representats jugui qui jugui”, va assegurar. 

La tensió també es va viure aquest dimarts a la sala de premsa amb el pal Sergio Ramos Griezmann, que ja es va situar a l’altura de Messi i Cristiano Ronaldo. "La ignorància és molt atrevida. Quan escolto a aquest nano recordoTotti, Buffon, Maldini, Raúl, Xavi, Iniesta o Iker Casillas, jugadors que ho han guanyat tot, tenen les seves vitrines atapeïdes de títols a casa seva i cap té la Pilota d’Or", va dir el central.

El més fort

Notícies relacionades

La Roma és, a priori, el rival més complicat del grup i pot servir de toc per conèixer l’estat real dels de Chamartín. Encara ressonen els ecos de la dolorosa remuntada romana al Barcelona l’any passat a quarts de final després de deixar l’Atlètic en la fase de grups i s’han reforçat amb fins a 12 nous jugadors al mercat estival. "Espero un rival més fort que l’any passat, i això ens obligarà a fer un gran partit", va dir Lopetegui.

 Malgrat això, el conjunt italià no està en el seu millor moment. La massa social retreu a la directiva la pèrdua d’alguns dels seus principals actors -NainggolanStrootman o Alisson- i ja estan a set punts del Juventus en el torneig domèstic. Així i tot, amb la seva plantilla, plena de jugadors de qualitat com Pastore (que no jugarà al Bernabéu per lesió) o Nzonzi, tots dos nouvinguts, els de Di Francesco n’haurien de tenir prou per a almenys lluitar per la classificació.