A DOS DE GÓMEZ NOYA

Mario Mola conquista el seu tercer Mundial de triatló consecutiu

El mallorquí, que només necessitava ser 14è a la final de les Sèries Mundials, acaba segon a Gold Coast

jmexposito45059284 gold coast  australia   16 09 2018   a handout photo made av180916184718

jmexposito45059284 gold coast australia 16 09 2018 a handout photo made av180916184718 / DELLY CARR HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El triatleta Mario Mola ha conquerit aquest diumenge el seu tercer Mundial consecutiu. El mallorquí  tenia prou amb ser 14è en Gold Coast, última cita de les Sèries Mundials, per assegurar-se el títol, i ha acabat segon, només per darrere del francès Vincent Luis. Amb el tercer entorxat, Mola, de 28 anys, iguala l’australià Peter Robertson i ja només té per davant el britànic Peter Lessing, amb quatre títols mundials, i al gallec Javier Gómez Noya, que en va conquistar cinc.

Els quatre triomfs aconseguits aquesta temporada per Mola (Yokohama, Hamburg, Edmonton i Mont-real) i els dos segons llocs (Leeds i Abu Dhabi) feien que només una desfeta pogués impedir el seu triomf. L’australià Jacob Birtwhistle havia de guanyar i esperar que Mola fora 15è o pitjor. “Seré intel·ligent. Es tracta de no perdre el títol”, havia analitzat abans de la carrera. I va complir el guió.

Sancions i caigudes

De la natació, potser el tram més delicat per al balear, va sortir fins i tot millor de l’esperat, a 40 segons del cap però havent esquivat el munt d’una de les boies i sancions com la que va patir Alistair Brownlee per saltar-se-la, tal era el caos en aquest punt.

Notícies relacionades

A la bicicleta, Luis, que tenia opcions encara més remotes al títol, se’n va anar cap endavant, però una caiguda va acabar reintegrant-lo al grup, del qual va saltar el noruec Kristian Blummenfelt, un pes pesant, per iniciar la carrera a peu amb una mica d’avantatge.

A 2.58 el quilòmetre

En aquell moment Mola ja se sabia campió del món, poderós com és en l’últim segment. Tot i així, quan Luis va atacar en cerca ja només de la victòria parcial, va preferir mantenir-se al capdavant de grup a un ritme més còmode (els primers 5 quilòmetres els va fer baixant de tres minuts per quilòmetre) i evitar qualsevol possibilitat de defalliment. Era una plata que valia el seu pes en or.

Temes:

Mario Mola