Mals resultats

La Federació gabonesa destitueix José Antonio Camacho

El seleccionador no va aconseguir classificar l'equip per a la Copa d'Àfrica ni per al Mundial

camacho

camacho

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació gabonesa ha decidit prescindir dels serveis de José Antonio Camacho com a seleccionador, després de la derrota del combinat nacional en l’amistós que va disputar, aquest dimarts, contra Zàmbia (0-1) a Libreville. El ministre d’Esports del Gabon, Alain-Claude Billie-By-Nze, va confirmar que Camacho no serà renovat quan acabi el seu contracte al novembre. L’Agència Estatal Gabonesa va avançar que, després d’aquesta derrota, el ministre i el president, Pierre-Alan Mounguengui, van mantenir converses d’urgència per abordar la destitució. "No acceptem les males actuacions de la selecció. Vaig demanar una solució intemèdia perquè Camacho té contracte fins al novembre i vaig demanar que se li informés que no el renovaríem”, va declarar el ministre.

Malgrat això, Billie-By-Nze va reclamar que l’entrenador espanyol no torni a dirigir el combinat gabonès en el partit que disputarà el pròxim 10 d’octubre davant del Sudan: "Hi ha problemes i hem de solucionar-los. Si l’entrenador forma part del problema, s’ha d’arreglar", va afirmar.

Fitxatge polèmic

Notícies relacionades

José Antonio Camacho va arribar al Gabon el desembre del 2016 per substituir, a la banqueta, el portuguès Jorge Costa. Des d’aleshores, la seva estada com a seleccionador no ha estat exempta de polèmica. Segons mitjans locals, el sou del murcià s’acosta als 70.000 euros mensuals, però el seu entorn ha deixat anar, en les últimes hores, que el tècnic porta 15 mesos sense cobrar. A més, els seus problemes a l’hora de comunicar-se amb els futbolistes perquè no parla francès i la seva inexperiència en el futbol africà també li han valgut crítiques.

El tècnic es va fer càrrec del combinat gabonès 43 dies abans de la disputa de la Copa d’Àfrica amb l’objectiu d’aconseguir qualificar l’equip per a la competició continental. No va ser capaç de fer-ho i tampoc va aconseguir el bitllet per alMundial de Rússia. Camacho va dirigir 17 partits com a seleccionador, en els quals va obtenir un balanç de set derrotes, vuit empats i, només, dues victòries. A les seves ordres, va tenir futbolistes com el davanter de l’ArsenalPierre-Emerick Aubameyango a l’ex del Juventus Mario Lemina.

Temes:

Gabon