Debut formidable

La premsa espanyola es rendeix davant de l'Espanya de Luis Enrique

L'asturià s'ha guanyat nombrosos elogis després dels seus dos primers partits com a seleccionador

jdomenech44953134 spain s coach luis enrique gestures on the touchline during 180908210432

jdomenech44953134 spain s coach luis enrique gestures on the touchline during 180908210432 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Luis Enrique ha tingut un inici difícilment millorable com a seleccionador espanyol. Si el triomf a Wembley contraAnglaterra  (1-2), en el debut de l’asturià a la banqueta, ja va apaivagar les possibles crítiques d’aquells que no congenien amb el seu estil, l’exhibició contraCroàcia (6-0) ha fet que la premsa es rendeixi davant de 'Lucho'.

Les portades d’aquest dimecres dels rotatius esportius espanyols destaquen, de manera unànime, el bon joc de ‘la Roja’ i la mà de ‘Lucho’. El diari 'Sport' destaca a la seva portada que “El futur ja és aquí", fent referència a Saúl i Marco Asensio, que "van obrir la golejada i demanen pas a crits a Luis Enrique". Dins, el director, Ernest Folch, destaca els aspectes positius que ha aportat l’arribada de l’asturià a la banqueta espanyola: "Sacseja els fonaments de ‘la Roja’, evoluciona el model i ha imposat el relleu generacional". 

‘Mundo Deportivo’ posa èmfasi, a la seva primera pàgina, el bon partit de la selecció espanyola: "La nova ‘Roja’ de Luis Enrique va triturar la subcampiona del món amb joc i gols". Josep Maria Artells, a la seva columna d’opinió, "La festa de Lucho", afirma que "el debut de Luis Enrique, criticat pels antimadridistes que hi desconfiaven, no ha pogut ser més espectacular".

Notícies relacionades

A la premsa madrilenya, per la seva banda, no li ha quedat més remei que aparcar les possibles crítiques cap a Luis Enrique i també l’elogien. ‘Marca’ se centra en el gran partit de Marco Asensio, però també troba espai per elogiar el seleccionador. "Espanya ens torna a enamorar amb un recital contra la subcampiona del món", afirma a la seva portada. José Félix Díaz, cronista del partit, destaca que "Aquesta Espanya, la de Luis Enrique, promet". En les puntuacions als protagonistes del matx, el diari dona la nota més alta a ‘Lucho’ i afirma que "Va sortir tot bé. Un debut impecable com a local". Però el que més destaca la figura de l’asturià és Gerardo Riquelme, que el qualifica com "el fitxatge de l’estiu". A la seva columna, afirma que "ha necessitat deu dies per a la regeneració de la selecció espanyola. La seva tasca fora dels focus ha sigut tan important com amb la pissarra".

El diari ‘As’ també recalca la figura de Marco Asensio, però és eloqüent en els elogis a Luis Enrique. El seu director, Alfredo Relaño, assenyala que el seleccionador "mereix un aplaudiment. En molt pocs dies ha armat un equip nou. Diferent, eficaç, deixat anar en el joc i rematador". Elías Israel, per la seva banda, firma que "Luis Enrique ha necessitat dos partidassos per espolsar els fantasmes de cop".