PRIMERA FASE DE LA LLIGA DE CAMPIONS

Tottenham, Inter i PSV, per començar

El sorteig de la Champions ofereix al Barça un grup complicat i aplana el camí del Reial Madrid

marcosl44833749 a board displays the result of the draw for uefa champions l180830200452

marcosl44833749 a board displays the result of the draw for uefa champions l180830200452 / VALERY HACHE

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No ha tingut el FC Barcelona una sort extraordinària en el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions. El caprici de l’atzar, guiat per la mà de l’exmadridista Kaká (ell ha sigut l’encarregat d’elegir les boles), ha decidit que Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven i Inter de Milà siguin els equips que compartiran grup amb el conjunt blaugrana. Són noms amb solera en el futbol europeu; conjunts que garanteixen partits de certa exigència ja des del primer moment; equips capaços de penalitzar qualsevol distracció. No és mala recepta perquè els jugadors de Valverde entrin concentrats en la competició.

El grup del Barça, el B, és a priori un dels més potents dels que han sortit de la gala celebrada al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Potser només el supera en complexitat el que aplega el París Saint-Germain, el Nàpols, el Liverpool i l’Estrella Roja de Belgrad, en què tres dels millors clubs del continent es disputaran dues places a vuitens de final. No ho tindrà tampoc gens fàcil el València, que, partint del bombo 3, ha quedat aparellat amb el Juventus de Cristiano Ronaldo (el gran absent de la cerimònia, per cert), el Manchester United de José Mourinho i, aquí un respir, el Young Boys de Berna.

Més somrients estaven els representants dels dos clubs de la capital d’Espanya. L’Atlètic de Madrid es jugarà la classificació per a la següent fase amb el Borussia de Dortmund, el Mònaco i el Bruges, mentre que el Reial Madrid, potser el més afortunat dels equips espanyols, s’enfrontarà contra la Roma, el CSKA de Moscou i el Viktoria Plzen txec.

Un mal tràngol

"És un bon grup, potent i bonic, amb equips molt competitius, diferents classes de futbol i bons camps per jugar", ha apuntat el director de relacions institucionals del Barça, Guillermo Amor, que, juntament amb el secretari tècnic, Éric Abidal, i el directiu Javier Bordas, ha hagut de passar el mal tràngol de representar el club blaugrana en una gala en la qual els jugadors del Reial Madrid (o exjugadors, en el cas de Ronaldo) han copat tots els premis individuals, inclòs el guardó al millor futbolista de les lligues europees, que ha anat a parar a mans de Luka Modric.

"És un grup potent i bonic, amb equips molt competitius", destaca Guillermo Amor

Potser la pitjor notícia per al Barcelona hagi sigut la presència en el seu grup de l’Inter de Milà, que figurava al bombo 4, reservat en principi als equips més febles. No travessa el conjunt neroazzurro el millor moment de la seva gloriosa història, però la sola menció del seu nom és capaç de provocar suors fredes en l’aficionat culer més encallit, que es veu assaltat per l’infaust record del 2010, amb Olegário Benquerença, el volcà Eyjafjallajokul i l’espectacle de Mourinho sota els aspersors. "L’Inter sempre és un rival dur –ha assenyalat Amor–, i ja sabem que els equips italians estrenyen bastant. Tenim l’experiència recent de la Roma”. La Roma. Un altre record per posar-se a tremolar.

L’Inter serà el primer equip al qual s’haurà d’enfrontar el Barça (serà al Giuseppe Meazza de Milà, el 18 o 19 de setembre). El segon partit, ja al Camp Nou, serà contra el Tottenham. Amb el mateix equip que va doblegar l’any passat el Reial Madrid en la fase de grups (els Spurs no han fet cap fitxatge aquest estiu), el conjunt que dirigeix Mauricio Pochettino es presenta com l’oponent més dur en aquesta primera fase. "Tenen un entrenador que entén i que a més ens coneix molt", indica Amor, que ha remarcat la golejada a domicili (0-3) que el cap de setmana passat li va infligir l’equip londinenc al Manchester United.

La sorprenent fita de 1988

Amb menys cartell que els altres dos, el PSV Eindhoven (club que el 1988 va conquistar la Copa d’Europa sense guanyar ni un sol partit des de quarts de final) és un històric del futbol continental entrenat per un exbarcelonista, Mark van Bommel, a la plantilla del qual destaca la presència del mexicà Hirving Lozano, jugador que algunes informacions van situar en l’òrbita del Barça després del seu destacat paper en el Mundial de Rússia.

Notícies relacionades

No faltaran, doncs, al·licients en aquest grup B. Ben diferent es presenta el panorama en el grup D, al qual sens dubte tots els equips classificats miraran amb ulls llaminers quan se sortegin els aparellaments de vuitens de final. Lokomotiv de Moscou, Porto, Schalke 04 i Galatasaray formen un quartet del qual el millor que es pot dir és que no hi ha un favorit clar. Qualsevol pot perdre amb qualsevol.  

     

Temes:

Champions