MUNDIAL SUB-20

Polèmica a les xarxes per l'edat de l'atleta etíop Girmawit Gebrzihair

L'aparença física de la jove nascuda el 2011 ha obert el debat sobre la veritable edat de les atletes etíops

atleta-etiope-aunque-parezca-mentira-esta-disputando-los-mundiales-sub-finlandia-1531413146211

atleta-etiope-aunque-parezca-mentira-esta-disputando-los-mundiales-sub-finlandia-1531413146211

1
Es llegeix en minuts

El Mundial sub-20 d’atletisme de Tampere (Finlàndia) ha copat el protagonisme de les xarxes socials durant els últims dies. I ho ha fet, en gran part, per una polèmica: l’edat de l’atleta etíop Girmawit Gebrzihair. La seva fitxa oficial diu que va néixer el 21 de novembre del 2001, una cosa que indica que no ha complert els 17 anys i que està en perfectes condicions per competir en un Mundial sub-20.

Notícies relacionades

Tot i això, després del primer dia de competició, quan la jove atleta va aconseguir la medalla de bronze de la prova de 5.000 metres amb un temps de 15:35:01, el seu aspecte físic va cridar l’atenció dels aficionats, que van començar a viralitzar la seva imatge. D’aquesta manera, el debat sobre les dificultats que té laFederació Internacional d’Atletisme (IAAF) per verificar l’edat en alguns països va començar a prendre forma. I tot i que molts esportistes s’han afegit a la queixa, el màxim organisme de l’atletisme internacional assegura que Girmawit té 16 anys.

Dificultat per comprovar l’edat

El cas de l’etíop no és únic, sinó que molts altres esportistes d’elit s’han hagut d’enfrontar a una situació similar. Perquè, en moltes ocasions, els atletes nascuts en poblats aïllats de països pobres no disposen de partides de naixement. A més, existeixen casos en els quals ni tan sols els seus progenitors recorden amb exactitud la data de naixement. I això el que fa és dificultar que les federacions puguin verificar l’edat exacta dels esportistes quan comencen a competir a nivell internacional.

Temes:

Atletisme