ENGINY ARTÍSTIC

Pedro Henrique Blaco, el nen que no tenia diners per a l'àlbum del Mundial i el va dibuixar

Davant de la falta de recursos econòmics per comprar-se els cromos de la Copa del Món, un nen brasiler de vuit anys il·lustra 126 jugadors del campionat de Rússia

1529763686 313686 1529763872 noticia normal recorte1

1529763686 313686 1529763872 noticia normal recorte1

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El Mundial de futboldesperta el nen que portem dins. Grans i petits aprofiten la cita mundialista per completar els seus àlbums de cromos, el record d’aquesta competició que tots volen tenir. Col·leccionar els 736 futbolistes, completar les plantilles de les 32 seleccions presents a la Copa del Món i disposar dels cromos de les grans estrelles del moment és el somni de molts. Per això, Pedro Henrique Blaco, un nen de vuit anys procedent de São Paulo (Brasil), no ha volgut desaprofitar l’ocasió per completar el seu propi àlbum.

La seva família no tenia diners per comprar-l’hi, però ell volia aconseguir NeymarMessi Cristiano en un quadern, com els seus companys. I va decidir crear-se’l. El jove artista es va inspirar en els cromos dels seus amics i, amb llapis i colors en mà, va començar a dibuixar-los. Li va comportar un gran esforç, però va aconseguir retratar uns 126 jugadors entre els quals hi ha els seus ídols, la selecció brasilera i les grans estrelles del moment.

Els cromos de Gabriel Jesús, Neymar Jr, Casemiro i Thiago Silva / tem tv

"Vaig pensar que es riurien d’ell per no tenir l’ábum, perquè els altres nens el tenen i el d’ell és dibuixat", va declarar Gleise, la seva mare, a TV Tem. Però ha passat el contrari. L’enginy del menor ha enamorat el món, que ha vist en ell la il·lusió mundialista que dona sentit al futbol. Els seus professors l’han posat com a exemple i internet l’ha convertit en tot un ídol. "Utilitzem els dibuixos del Pedro per motivar els altres alumnes", explica María Cristiana Herculani, professora d’educació física del seu centre.

Pensant en la Copa

Notícies relacionades

La creació del Pedro, que sempre ha somiat ser dibuixant, compta amb cadascuna de les 32 seleccions participants i amb l’espai corresponent per posar cada figura. "Està ple de detalls que són difícils de recordar per a un nen. Els països, els llocs de cada cromo...", explica la mare mentre recorda que el seu fill "dibuixa dia i nit pensant a la Copa".

Portada de l’àlbum de Pedro Henrique Blanco / tem tv

I és que, com a bon amant del futbol brasiler, el Pedro somia veureNeymarThiago Silva i companyia proclamar-se campions del món. Per això ha guardat un espai extra per si la ‘canarinha’ aconsegueix el títol. "Dibuixaré tots els jugadors sostenint-la", assegura. I explica que "vaig fer la Copa del Món, però els jugadors són el més complicat de dibuixar".