EL PROTAGONISTA DEL PARTIT

La matança de Willy Caballero i Sampaoli

El porter i el seleccionador pateixen una allau d'insults i burles per la seva nefasta actuació

rpaniagua43892738 argentina goalkeeper wilfredo caballero holds his head after180621225724

rpaniagua43892738 argentina goalkeeper wilfredo caballero holds his head after180621225724 / Ricardo Mazalan

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tot just consumada latragèdiadel’ArgentinaaNijni Nóvgorod, totes les portades dels mitjans argentins estaven ocupades per un home. "Cavallers de l’angoixa", titulava ‘Olé’ a tot drap, detallant l’"horror" provocat pel veterà arquer. L’espera un malson al porter delChelsea, que viurà amb aquest error tota la vida sil’Argentinafinalment és eliminada.

Podia haver rebentat la pilotaWilly Caballeroquan va rebre la passada deMercado. Era més recomanable enviar la pilota a la grada o al mig del camp amb uncacau. Però no. Va preferir fer-ho més bonic. Res de cops de pilota. Va assumir aquesta responsabilitat i ara li toca conviure amb les conseqüències del seu immens error. El regal aRebicva obrir l’ensorrament ‘albiceleste’. 

Autodestrucció i linxament

Als36 anysno havia tingut mai rellevància en la selecció argentina. La lesió deSergio Romero, que es va destrossarel genolla finals de maig, li va obrir una porta inesperada. Franco Armani, de River Plate, i ell es jugaven el lloc. El ‘Pelado’ Sampaoli va apostar perWilly, que només ha jugattres partits de la Premieraquest curs amb el Chelsea. No tenia bona pinta la cosa i la realitat va confirmar els temors.

"No és humà ni real atribuir tota la culpa a Caballero. La primera responsabilitat és meva" (Sampaoli) 

Tot just produir-se el gravíssim error que va propiciar el primer gol deCroàciales xarxes socials es van omplir deburlesi atacs a Caballero. L'error va ser lamentable. Immediatament va entendre el que li cauria al damunt. En un país tan propens al’autodestrucciói ellinxament, Willy és el blanc ideal de totes lescrítiques, que també van tocar de pleSampaoli.

Sampaoli es lamenta durant el partit de l’Argentina contra Croàcia / petr david josek (AP)

"No és humà ni real atribuir tota la culpa a Caballero. La primera responsabilitat és meva. No parlaria devergonya, parlaria de dolor. És molt dolorós no estar a l’altura del que volia el poble argentí”, va reflexionar el tècnic.

A prop de l’adeu

Aquesta decisió de Caballero, que havia començat el partit amb una gran parada, li costarà segurament el lloc en l’últim partit. Amb errors tan descomunals al cap, acabentremolant les cames.La inseguretat creix il’Argentinatrontolla. ModriciRakiticvan acabar burxant encara més la ferida d’un porter que ha viscut l’experiència d’un Mundial a prop del seu adeu. El mateix porter que va passar sis anys a l’Elx i quatre alMàlaga  abans de ser suplent alManchester City i el Chelsea viu un malson.  

Els seguidors van esclatar contra Sampaoli, a qui van agredir amb un cop d’ampolla després del gol de Rakitic

Notícies relacionades

A les grades, mentrestant, Diego Armando Maradona protagonitzava un altre dels seus espectacles. Animant amb la samarreta de Messi a la mà es va trobar amb un altre partit terrible de la selecció dirigida pel seu odiat Sampaoli. No desaprofitarà el moment ‘el Pelusa’ per fustigar sense pietat ‘el Pelado’, que va caminar i caminar per l’àrea tècnica sense trobar solucions.

La seva gestió va enfurismar elsseguidors, que van insultar i van agredir el tècnic en el tram final del partit. “Sampaoli botón, Sampaoli botón, sos un hijo de puta,  la puta madre que te parió”, es va sentir a l’estadi. Amb el gol deRakiticla grada es va descontrolar completament i el seleccionador es va endur, fins i tot,un cop d’ampolla. Esperen jornades molt llargues a l’Argentina.