Sentència nova.

La jutge condemna 14 seguidors de l'Espanyol a no anar als partits de futbol

Els acusats van participar en una baralla el 2014 després d'un partit contra el Barça i van atacar els Mossos

Els imputats tampoc podran acostar-se al camp de Cornellà i hauran d'assistir a un curs antiviolència

jcarmengol41907653 graf4855 barcelona  04 02 2018   el defensa del fc barcelona180205105725

jcarmengol41907653 graf4855 barcelona 04 02 2018 el defensa del fc barcelona180205105725 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

Sentència innovadora. Un jutjat de Barcelona ha condemnat aquest dimarts 14 seguidors del RCD Espanyol acusat de disturbis i atemptat a agents dels Mossos a no poder assistir durant quatre anys a esdeveniments esportius vinculats al futbol, inclòs els partits dels seus fills, ni acostar-se al camp de Cornellà. Els acusats han admès els fets i s’ha conformat amb la pena sol·licitada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, i per això la magistrada ha dictat una sentència ‘in voce’ de conformitat.

La pena de dos anys de presó imposada a 13 imputats i de 18 mesos a un altre ha sigut substituïda per l’assistència obligatòria a un curs de prevenció i tractament de la violència organitzat per la Generalitat. Tot i això, si en un període de tres anys algun d’ells delinqueix, s’acosta al camp de futbol de l’Espanyol o assisteix a algun espectacle vinculat al futbol, ingressarà en un centre penitenciari per complir la condemna.

Tots els acusats s’han avingut per subscriure el pacte entre la fiscalia i les seves defenses, que han anunciat que no recorreran la sentència dictada pel Jutjat Penal número 9 de Barcelona. Per tant, és ferm. Per assolir l’acord s’ha tingut en compte que els acusats han reparat el mal, aportant en total 22.000 euros per les destrosses ocasionades i les lesions lleus a un agent, així com les dilacions indegudes no que no se’ls poden atribuir a ells.

Brigades

Notícies relacionades

El cas l’ha portat el fiscal especialitzat del Servei de Delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar, ja que alguns dels acusats havien format part del grup ultra d’aficionats del RCD Espanyol, les Brigades blanc-i-blaves.

Els fets es remunten al derbi RCD Espanyol-FC Barcelona del 29 de març del 2014, quan després del partit es va produir una baralla entre aficionats que va derivar en aldarulls i atacs als Mossos d’Esquadra, causant danys materials a mobiliari urbà, vehicles policials i de particulars a la zona de l’estadi de Cornellà.