DECISIÓ OFICIAL

La UEFA no sancionarà el PSG per la seva política de fitxatges

L'organisme tanca la investigació i estima que el club francès va complir la normativa del 2015 al 2017

neymar-bernabeu

neymar-bernabeu / GABRIEL BOUYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La Cambra d’Investigació de l’òrgan de Control Financer dels clubs de la UEFA (CFCB) ha tancat sense sanció la investigació oberta al París Saint Germain i va estimar que el club va mantenir "una desviació acceptable" del punt d’equilibri els anys 2015, 2016 i 2017.

Segons ha informat la UEFA, per al càlcul del punt d’equilibri no es va tenir en compte l’any fiscal 2018 i la CFCB "mantindrà una estreta vigilància sobre el club i l’impacte financer dels traspassos des de l’estiu del 2017 fins als que faci el pròxim període de transferències".

"La cambra ha conclòs que després d’ajustaments significatius en el valor raonable de diversos contractes de patrocini del club, sobre la base d’avaluacions realitzades per assessors externs independents, el resultat de l’equilibri del club està dins d’una desviació acceptable per als exercicis financers que van finalitzar el 2015, el 2016 i el 2017", ha afegit la UEFA en un comunicat.

Desviació acceptable

La UEFA, que considera com a desviació acceptable menys de 30 milions d’euros, va revisar també diversos contractes de patrocini del club, la majoria d’ells procedents de Qatar, el mateix país dels amos de l’entitat, ja que els comptes incloïen uns 300 milions d’euros d’aquestes.

Notícies relacionades

La UEFA ha indicat que "l’impacte financer de les activitats de fitxatges a partir de l’estiu del 2017 (incloent-hi la pròxima finestra de fitxatges) i el compliment del requisit d’equilibri per a l’any fiscal 2018 continuaran sent objecte d’una minuciosa anàlisi i es valoraran a fons en les properes setmanes".

El PSG va invertir més de 400 milions d’euros l’estiu del 2017, quan va contractar el brasiler Neymar i el francès Kylian Mbappé i per equilibrar els seus comptes haurà de fer operacions per ingressar uns 60 milions d’euros, segons ha estimat el diari francès 'L’Équipe'. 

Temes:

PSG Neymar UEFA